Om Tankeverket

I slutändan är det omtanke om varandra som är viktig

Idag när alla möjliga medier tävlar om människors uppmärksamhet är det väldigt lätt att man fokuserar på saker som egentligen är helt oviktiga. Det kan vara allting från vem som gör vad i senaste dokusåpan till tråkiga nyheter om någon utredning som har blivit tillsatt för att utreda dom utredare som senast utredde frågan.

Mänskligheten har just nu stora utmaningar framför sig. Särskilt när det gäller miljö och fattigdom. Vi vill belysa dom möjliga lösningar som finns för dessa problem. Idag är debatten nästan helt låst inom vissa ramar eftersom att vi inte kan se förbi dom system vi lever i just nu.

Vi vill att tankeverket får människor att se på på sig själv och sin omvärld på ett nytt och mer humant sätt.

Vi vill skriva om saker som faktiskt spelar roll. Vi vill förmedla frågor som verkligen påverkar oss och vår framtid. Vi vill även lyfta frågor som stater, företag och människor med makt inte vill att vi skall tala så mycket om eftersom att dom vill skydda status quo.

Vi skulle bli väldigt glada om vi kunde påverka genom det vi skriver om i denna blogg. Kommentera gärna, tyck till och engagera er.

Om ni vill bidra med artiklar om viktiga saker så kontakta oss gärna. Om artiklarna är viktiga, faktakontrollerade och bra skrivna får ni gärna publicera dom på Tankeverket. Vi skulle vara väldigt glada om det var fler som ville publicera på denna sida. Om fler gjorde det skulle tankeverket belysa fler synpunkter.

Vill ni kontakta oss kan ni göra det på info@tankeverket.org

Skribenter

Marielle HolmqvistMarielle Holmqvist

Jag heter Marielle Holmqvist och är bosatt i Bureå. Just nu studerar jag till hälsovägledare vid Luleå tekniska universitet, och har tidigare erfarenheter av att arbeta inom äldreomsorgen. Det är ett fysiskt och psykiskt påfrestande arbete, där ens medmänsklighet utnyttjas till det yttersta. Därför valde jag att gå vidare mot friskvårdsbranschen, eftersom jag anser att det är viktigare att främja hälsan, än att försöka förebygga sjukdom.

En god hälsa är det viktigaste vi har; ”en frisk person har tusen önskningar, en sjuk person har bara en”. Det är först och främst vår omgivning som avgör vår hälsa, vilket innebär att allt som händer, påverkar vår hälsa. Alltifrån världspolitiken, till den mat vi lägger på våra tallrikar, är direkt eller indirekta faktorer som på lång eller kort sikt påverkar hur vi mår.
”If ignorence is a bliss, why aren’t there more happy people in the world?”


Kent Holmkvist

Jag är född 1968 och har varit företagare nästan hela mitt liv. Jag började inom livsmedel gick vidare till byggsektorn och driver idag Kompletta IT. Dom sista åren inom byggsektorn var jag dock anställd av ett bolag i Stockholm. Mitt jobb inkluderade resor över hela världen, särskilt i Kina. Jag jobbade med att sätta upp importlinjer eftersom att arbetskraften där var så pass mycket billigare. Man kan utan tvivel säga att jag har haft en ”karriär” som inkluderat både hög lön och fallskärm. Jag har under denna karriär fått se mycket av hur samhället fungerar. Inte bara i Sverige utan även utomlands.

Detta gav dock en bitter eftersmak. Jag fick se så pass mycket att jag började ogilla hur hela systemet i samhället var uppbyggt. Det jag såg var att tusen och åter tusen av dåliga beslut togs för att tjäna en extra krona. Människan var lite värd i jämförelse med profiten. Detta gällde inte bara i min bransch utan rakt igenom samhället.  Därför sa jag upp mig och driver idag mitt eget IT bolag med en annorlunda vinkel på just företagandet. Jag har även idag engagerat mig politiskt för att på något sätt kunna förändra denna värld till någonting bättre än den är idag.


SaraSara Holmkvist

Jag heter Sara Holmkvist och är född -74. Har under min uppväxt lärt mig att alla ska ha det bra. Och det är så som jag försöker leva mitt liv. Och med att alla ska få ha det bra innebär för mig inte bara jag själv, min familj och mina närmaste. Jag vill att allt liv på jorden ska få ha det bra. Människor, djur och natur, inte bara några få.

Har jobbat med människor i princip hela mitt vuxna liv. En del i kök men
oftast tror jag faktiskt det har varit med att hjälpa och stödja människor i sin vardag. Det heter bara olika saker på olika ställen. Just där jag är nu heter det boendehandledare.

Det jag brinner lite extra för är rättvisa mot alla människor och miljön. För allas skull. Till exempel så om jag nu tycker att det är kul med ett nytt klädesplagg ska ingen nästan svälta eller bli så förgiftad att den dör i förtid. Eller att en gris ska vara instängd och ipumpad massor med antibiotika och annan skit för att jag sen ska äta det. Alla ska ha det bra!

 

4 svar på “Om Tankeverket”

    1. Jag ser att du är inne på att reformera det ekonomiska systemet också. Lysande att vi fler som funderar på saken. Om du får tid och lust får du gärna hjälpa till med ett av projekten som snurrat längst tid på Tankeverket. Nämligen ”nytt ekonomiskt system”.

      Fn är vi inne på rev 2 av den. Vår önskan är att vi faktiskt skulle få fram ett alternativt systemförslag som går att driva som en enskild fråga. Desto fler som är med och diskuterar och deltar, desto bättre. 🙂

  1. Marielle – jag håller på att ”gräver” i det här intressanta ämnet: Hjärtats Intelligens. Var hittar jag referenser till det du skriver om hjärtats och blodets unika egenskaper? Är det från HeartMath?
    Som jag förstår handlar det här om tolkningar i ett nytt paradigm, jag finner dem inte inom skolmedicinen (det gamla paradigmet)

Kommentera