Det obligatoriska svenska gnället

Publicerad av

Den första juni åker jag upp till Luleå där jag ska spendera mina fyra (förhoppningsvis) sista dagar på universitet för det här läsåret. Nu råkar det vara så att Vårruset kommer till Luleå samma dag som jag åker upp, och som Skelleftebo får man sällan uppleva dessa ”speciella” lopp, så därför tänkte jag i år passa på och vara med.

Men i vanlig ordning kan man inte göra något som svensk utan att hitta nånting att gnälla på. För mig handlar det om att få springa, för andra handlar det om vilket innehåll goodie-bagen har vid målgången.

Från metro:

Flera löpare har reagerat på tjejloppet Vårrusets presentpåse, som innehåller tamponger, inkontinensskydd och tvättmedel. ”Vi försöker göra en goodie bag med något som tjejer kan ha nytta av”, säger marknadschefen Axel Lönnqvist.

Herregud! Hur kan vi tillåta detta 2015?!? Sexist! (Hade det däremot varit smink/nagelnack eller hårklämmor i påsen, så hade det varit okej). Det är nämligen så att fler kvinnor än män har mens, fler kvinnor än män har problem med inkontinens (..barnafödande, för den som inte kunde lista ut det) och fler kvinnor än män TVÄTTAR och STÄDAR hemma. Fler kvinnor än män använder smink och nagellack. Så vad är egentligen skillnaden? Är det sexistiskt, eller tycker vi bara att grejerna är tråkiga att få? Och på tal om jämställdhet, hur många ENBART män-lopp finns det? Vi tjejer har ju både tjejmilen och vårruset… men när får männen slippa oss tjejer?

Jag anser att det finns andra saker som skriker SEXISM mer än en jäkla goodie-bag. Typ det faktum att män, i alla åldrar och former, har laglig rätt att året runt visa sina bröstvårtor. OM vi kvinnor skulle försöka oss på detta, så bryter vi mot lagen. Amning lite mer okej, men gör det för guds skull inte BLAND FOLK. Ska ungen äta se då till att vara hemma.!

Artikeln från Metro hittar ni här

Några kloka ord som avslutning:

Det finns faktiskt barn i Afrika som inte ens får en goodie-bag.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.