Jag skriver nu även på holmkvist.net

Jag har länge bloggat länge på tankeverket.org.  Även om det jag som driver den så känner jag att det var dags att starta en personlig blogg. Anledningen är att jag idag inte bara är intresserad av samhällsfrågor. Jag har även engagerat mig politiskt för att försöka ändra världen till, vad jag anser, är en bättre värld.

Även om det självklart går att skriva om sådant på tankeverket så börjar jag känna att mitt politiska engagemang börjat ta överhand av tankeverket vilket gör att andra skribenter där försvinner i det politiska surret. Jag kommer självklart att publicera även här när det passar och är viktigt men jag kände att det kanske är bäst att skapa en helt egen blogg där jag mina samhällsinlägg inte skickar dom övriga skribenterna ner i flödet allt för mycket.

Jag hoppas att ni som prenumererar på tankeverket även väljer att följa mig på www.holmkvist.net och visar samma intresse att delta i diskussionerna i framtiden.

// Kent Holmkvist

5 reaktion på “Jag skriver nu även på holmkvist.net”

 1. Det är numera min fasta övertygelse, att politik, oavsett färg, eller ideologi, från höger till vänster, bara befäster status quo.
  Alla som närmar sig ”köttgrytan”, blir föremål för frestelser och påtryckningar från krafter som döljer sig bakom banker, finans och näringsliv och därmed anser jag att det blir omöjligt att påverka och förändra något till det bättre, inom ramen för detta riggade spel.

  Så länge vi deltar genom att rösta politiskt, befäster vi bara ett politiskt och ekonomiskt förmyndarskap.

  Vi kan aldrig tro på vad politiker säger, bara se vad de faktiskt gör och det vi kan konstatera, är att de samhällsbärande partierna, gemensamt och i samråd med de dolda ickeparlamentariska krafterna, låtit dem roffa åt sig nästan allt som går att roffa åt sig, genom det faktum att 1 % idag äger 99 % av allt som är av värde.
  Hur kan vi då tro, att mer av samma sak ska kunna förändra något till det bättre och att det lilla som dessa krafter ännu inte äger, ska kunna räcka till att skapa ett tryggt och fredligt samhälle åt ALLA?

  Man måste då rimligen fråga sig om våra egennyttiga folkvalda politiker oavsett partifärg, verkligen tjänar folket, eller någon annan.
  Man måste då även fråga sig till vad nytta vi fortsätter att rösta politiskt, när vi ju redan vet att deras lojalitet ligger annorstädes…

  Är det inte istället dags att återkalla den generalfullmakt vi givit dessa egennyttiga politiker genom vår politiska röst!?

  1. Det är en ganska intressant fråga. Jag tror mycket handlar om öppenhet och enkelhet. Det måste bli enklare att engagera sig i politik så att vanligt folk inte skräms bort därifrån till förmån för makthungriga karriärister. Vi kan börja med hur politiker talar och hur dom förklarar någonting.

   Den andra saken är öppenhet. Varför skall politiska partier hålla på med hemlighetsmakeri? När man gör det, i sin iver att hålla bort människor med andra åsikter än partiledningen, så gör man det även mot sina väljare. Partierna måste bli öppnare, ärligare och enklare.

   1. Jag säger bara en sak: MAKT KORRUMPERAR, punkt slut.

    Jag är säker på att de flesta som gett sig in i politiken, har gjort det med de bästa föresatser om att förändra och förbättra… Men någonstans på vägen tvingas de alla välja mellan integritet och lojalitet, när de närmar sig ”köttgrytan”… Erfarenheter visar tydligt, att de som väljer integriteten, obönhörligt åker ut med sköljvattnet som man säger, medan de som fallit för frestelserna och påtryckningarna, får klättra vidare… och vi VET ju att den överväldigande majoriteten faller till föga.
    Samma sak gäller i media världen och i den akademiska världen, såväl som inom FOU.

    I det här riggade spelet, kan ingen stå utanför och opåverkad av realiteterna!

    Tragiskt, men icke för ty, alldeles sant!!!

 2. Jag tänker det finns en hel del sanning i det jag säger. 😉

  Det som skulle löna sig menar jag, vore om fler röstade blankt. En blankröst är en fredlig och demokratisk protest/missnöjesyttring som inte kan missbrukas, eller bortförklaras och heller inte längre sopas under mattan om de blir fler. Det skulle leda till en helt ny sorts debatt och genomlysning och det skulle bidra till en helt ny medvetenhet.
  Men så länge vi fortsätter att rösta politiskt, befäster vi bara det som ÄR… och mer av det som ÄR, kommer inte att förändra något till det bättre.

  Jag skulle önska att vi bestämde oss för att återkalla ”generalfullmakten” vi ger politikerna på valdagen och frånta politikerna möjligheten använda valmanskåren som ”spelbrickor” i ett synnerligen elakt och destruktivt spel om makt och pengar, där bankerna med politikers goda minne, tillåts skapa pengar ur tomma luften och som sen används för att sätta oss alla i skuld och beroendeställning.
  Istället måste vi börja skapa ett altruistiskt överflödssamhälle, som förmår FÖREBYGGA alla de problem som vårt skapade bristsamhälle ständigt skapar och återskapar, allt medan några få blir allt rikare och det stora flertalet, allt fattigare…

  Ett mer altruistiskt samhälle som vilar på villkorslöshet och samförstånd, istället för konkurrens, skapad brist, utslagning och ständig maktkamp, ser iaf jag som avsevärt mkt mer positivt, än det som politiken förmår, eller ens har ambitionen att åstadkomma. För det är ju så, att det är bristen och den ständiga kampen, som möjliggör girigheten och ger den sin näring.

Kommentera