Baltimore brinner efter upplopp

Publicerad av

Freddie Grey är en afroamerikansk man som dog efter att han hade blivit arresterad av polisen i Baltimore. Efter hans begravning bröt upplopp ut och flera byggnader sattes i brand. Flera poliser är skadade och nu har styret i Baltimore valt att utlysa undantagstillstånd samt utegångstillstånd. Detta har gett dom rätten sätta in Nationalgardet (militär).

I medier har man än så länge bara presenterat detta som ungdomsgäng som bara har förstörelse i blicken. Jag har försökt att hitta någon annan information än vanlig media för att få bättre förståelse för varför detta har hänt och jag hittade detta som faktiskt gav storyn lite mer nyans.

En sak som slagit mig är att vi har senaste 5 åren haft upplopp i England, Frankrike, Tyskland, Sverige, USA mm. En gemensam sak med dessa upplopp är att det dom absolut fattigaste som gör upplopp. Ändå är det inget land som på ett realistiskt sätt gjort någonting åt den ökande fattigdomen i västvärlden. Många unga idag saknar hopp. Detta gäller inte bara i USA utan även i Sverige. Vi måste börja bygga ett nytt samhälle där dom som växer upp kan känna framtidstro och hopp istället för hopplöshet.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.