Jag räknar med att aldrig gå i pension

Publicerad av

romania-544056_1280P g a hur vårt ekonomiska system ser ut är pensionssystemet konstant under press. Visst skulle det vara trevligt att gå i pension när man är 65 år och få känna att ens pension räcker till att ha ett drägligt liv. Det känns dock föga troligt att man kommer att få ha den lyxen.

Det statliga ålderspensionssystemet räcker inte till och våra övriga pensionsformer är beroende av hur finansvärlden sköter sig. Eftersom att vårt ekonomiska system är så dåligt räknar jag med att det skall ha varit ett antal börskrascher innan jag är 65. Följden av detta är att jag faktiskt räknar med att jag inte kommer att kunna leva på den pension jag kommer att få om jag pensionerar mig när jag är 65.

Därför har jag bestämt att jag skall jobba tills jag dör. När jag är 65 kanske jag inte kommer att jobba lika mycket och jag kommer kanske inte att acceptera att göra dom tråkigast uppgifterna men jobba måste jag förmodligen göra. Om inte annat får man väl redan nu börja sikta in sig på socialbidrag på sin ålders höst. Vi får hoppas att socialbidraget räcker till att sitta vid älvskanten och dricka pilsner med mina åldrande vänner. 🙂

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.