Flyktingfrågan tar hyckleriet till nya höjder

Publicerad av

EU har nu gjort en överenskommelse med Turkiet när det gäller flyktingarna. Det innebär att Turkiet kommer att få 3 miljarder EURO och som det låter kommer dom att få ännu mera pengar. Turkiet vill även ha ”lättnader” i förhandlingarna gällande deras medlemskaps i EU. Kort sagt är vi villiga att betala bara för att dom inte skall komma hit. Huruvida flyktingarna kommer att få ett bra liv i Turkiet eller om Turkiet väljer att bara övervaka flyktingvägarna vet vi ingenting om ännu.

Vi väljer kort sagt att inte se den misär som finns i flyktinglägren. Vi sätter på oss våra skygglappar och åker till IKEA och shoppar krimskrams istället. Var tog vår medmänsklighet vägen? Folk flyr därför att dom inte ser någon som helst möjlighet att leva ett värdigt liv på den plats dom föddes.

Hur säljer man in detta till det svenska folket? Jo man fokuserar på ”människosmugglarna”. Vi måste rädda dom stackars flyktingarna från människosmugglarna. Dessa otäcka, skrupelfria och onda människor som livnär sig på andras elände. För det är vi villiga att betala 3 miljarder EURO och mer (oklart hur mycket) senare. Att dom europeiska ländernas utrikespolitik och vapenhandel destabiliserar dessa länder vill politikerna tydligen inte tala om. I mina ögon är detta ett gigantiskt hyckleri.

För 3 miljarder EURO kan vi chartra en hel flotta med flygplan som säkert och riskfritt kan flyga dessa flyktingar till Europa. Därför tycker jag att politikerna skall sluta använda människosmugglarna som verbalt slagträ när dom talar om flyktingkrisen. Sanningen är att om vi verkligen vill lösa problemet med människosmuggling skulle det vara enkelt och lätt fixat. Förmodligen även billigare är 3 miljarder Euro.

Vårt land är stort och glest befolkat. Varför inte göra det som faktiskt är humant och medmänskligt? Erbjud flyktingarna en fristad och ett säkert sätt att komma in i Europa och Sverige. Om vi nu har brist på bostäder så är det väl bara att börja bygga. Jag är helt säker på att det finns massor med byggnadskunniga människor bland flyktingarna som mer än gärna skulle kavla upp ärmarna och hjälpa till.

Samma sak är det nog när det gäller sjukvårdspersonal och lärare. Jag är helt säker på att det finns gott om dessa bland dom som flyr.

Om det är så att vårt ekonomiska system sätter käppar i hjulen för att göra detta så är inte lösningen att bli rasist eller omänsklig. Vi har nog med tillgångar och utrymme för att ta hand om massor med människor. Människor som i framtiden kommer att bli en del av det svenska samhället och bidra till Sveriges utveckling. Dessutom måste vi ställa oss frågan: Hur skulle du vilja bli bemött om du någonsin var tvungen att fly ?

Om inte vårt ekonomiska system klarar detta är det inte flyktingarnas fel. Det är systemets. Lösningen är att, som jag skrivit tidigare, att göra om det ekonomiska systemet så att vi kan leva som goda medmänniskor som tar hand om varandra.

 

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.