Jag är så trött på vallöften

Publicerad av

PartierNu i valtider så sprutar det vallöften ur politikernas munnar. Vallöften är oftast bara ett elände. För det första så lägger partierna en medial knorr på allting dom lovar. T ex så kan man lova att man skall sänka arbetsgivaravgiften med 0,02 %. I nästan andetag säger politikern att dom uppskattar att det skall ge 30 000 nya jobb. Det enda dom har lovat är att sänka arbetsgivaravgiften med en helt obetydlig % och sedan gör dom sitt mediala utspel. Rubriken i tidningen blir naturligtvis att ”partiet X lovar 30 000 nya jobb”

Det andra som är irriterande är att alla pengar dom lovar till kreti och pleti är faktiskt våra pengar. Dina och mina pengar. Det måste vara ett fantastiskt jobb när man kan bli lovprisad av folket när man lovar att ge bort just folkets pengar.

Sedan är det helt tragiskt när t ex Alliansen kallar dom rödgröna för bidragspartier samtidigt som dom själva ger ut lika mycket i bidrag. Dom bara kallar det andra saker. Jobbskatteavdrag skulle lika gärna kunna heta jobbskattebidrag. Samma när dom rackade ner på AMS-arbeten och ersatte dom med FAS 3. Nu klankar dom rödgröna på FAS 3 och dom kommer förmodligen att ersätta det med någonting lika dumt som FAS 3 men dom kommer att kalla det någonting annat.

Som jag ser det måste man som väljare sluta lyssna på politiker 1 år före ett val. För er som inte vet vem ni skall rösta på. Gå ut på nätet och läs partiprogrammet för alla partier. Rösta sedan på det parti som vill skapa det samhälle som ligger närmast just ert hjärta.

 

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.