Städerna i Norrland behöver flyktingar för att växa

SkeåI dagens Sverige växer främlingsfientligheten. Även om Sverigedemokraterna inte vill kalla sig rasistiska så är dom dock inte för invandringen. Städer i Norrland behöver befolkningstillväxt för att bibehålla service, jobb och handel. Denna befolkningstillväxt sker genom invandring. Vi som bor här uppe borde därför vara glad för varenda flykting som kommer hit.

I Skellefteå har man satt målet 80 000 invånare. 2013 hade Skellefteå kommun 71 988 invånare. Anledning till att Skellefteå vill bli fler är många. Handel gynnas av mer människor, vi behöver arbetare som tar hand om vår åldrande befolkning och skatteunderlaget ökar. Kort sagt är det väldigt viktigt för Skellefteå att bli fler.

Senaste mätningen visar att vi ökat vår befolkning med 36 personer i Skellefteå men om vi inte hade tagit emot flyktingar så skulle vår befolkning ha minskat med 685 personer. Helt uppenbart är det väldigt långt till målet på 80 000 invånare även med nuvarande mottagning av flyktingar. Det kanske är läge för Skellefteå att öka flyktingmottagningen kraftfullt och samtidigt se till att dom verkligen trivs här så att dom inte väljer att flytta till Stockholm.

Om vi ökade flyktingmottagningen med 1 000 personer per år så skulle vi nå 80 000 ganska snabbt. Sedan skulle det skapa en massa jobb med tanke på alla bostäder som måste byggas, ökningen inom handeln och för att inte tala om inom utbildningsväsendet. Det måste vara jobbigt att vara Sverigedemokrat om man samtidigt behöver flyktingarna.

Kommentera