Välkomna varje människa som vill bo i Sverige

Publicerad av

Att skriva positivt om invandring känns verkligen som att kasta en tänd dynamitgubbe i en skithög. Förmodligen kommer det att flyga skit i kommentarsfältet.

Just nu sker en immigration till Sverige av historiska mått. Att detta har skapat problem är väl knappast någon nyhet. Vi har dom akuta problem som handlar om att helt enkelt ge människor mat och tak över huvudet. Utöver det har vi problemet med att ordna bostäder åt dessa flyktingar.

Varför skall vi låta flyktingarna komma hit?

Många ställer frågan om varför flyktingarna skall komma just till Sverige? Som jag ser det finns det flera anledningar till att dom skall få komma.

För det första är dom just flyktingar. Dom flyr från länder där det är nästan omöjligt att skaffa sig en framtid. Det är kort sagt vår moraliska skyldighet att ta emot flyktingar.

Vi har plats för flyktingar. Vi är ett av världens mest glesbebygda länder. Vi har gott om resurser att ta hand om flyktingarna. Vi har gott om rent vatten, byggnadsmaterial och arbetskraft.

Dessa flyktingar kommer så småningom att börja bidra till vårt samhälle. Med vår åldrande befolkning behöver vi fler invånare i produktiv ålder.

Dom akuta problemen

Just nu har vi helt klart en hel del akuta problem som måste lösas. Vi har nu svårt att ge flyktingarna tak över huvudet. Skulle det inte vara läge för vår militär att öva lite på att sätta upp baser? Om vi lät obeväpnad militär sätta upp flyktingbaser skulle vi kanske kunna lösa problem med tak över huvudet, sanitet och matdistribution. Bättre än så går nog inte göra just nu.

Problemen med bostäder

Vi hade problem med bostäder redan innan denna stora mängd flyktingar började komma till Sverige. Som jag ser det är det bara att starta ett nytt miljonprogram. Jag förstår faktiskt inte vad alla väntar på. Först bör dom förenkla byggreglerna så att det går att bygga snabbare och billigare. Sedan är det bara att börja bygga. Byggmaterial har vi inom våra gränser.

Våra politiker vill ju hela tiden “skapa jobb” Att skapa jobb genom att bygga bostäder måste väl ändå vara dom bästa skapta jobben vi sett på länge. Förmodligen finns det även byggnadsarbetare bland dom flyktingar som kommer.

Övriga problem

Många har argumenterat att vi inte har personal att ta hand om dessa flyktingar. För lite lärare, sjuksköterskor, läkare osv. Få verkar se att dom som kommer faktiskt inte är outbildade analfabeter. Bland dessa flyktingar finns väldigt många högt utbildade. Om vi skyndsamt ser till att validera deras kunskaper kommer dom förmodligen att vara ett stort bidrag till vårt samhälle.

Även om det i början kan vara lite jobbigt hantera så pass stora flyktingströmmar så måste vi inse att dessa människor kan vara en stor tillgång för vårt samhälle.

Rent historisk har Sverige varit glada för att människor valt att komma till vårt land. Tyskar byggde Stockholm, Holländarna byggde Göteborg och Vallonerna vår bergsbruk. Varför skulle inte dom flyktingar som kommer nu kunna bidra till ett bra samhälle?

Med tanke på att vi svenskar väljer att åka till varmare länder så fort vi har råd och tid så tycker jag att vi skall vara glada för varje människa som väljer att komma till vårt kalla land.

11 kommenrarer

 1. Eftersom jag är en norrländsk patriot så ska jag påbörja mitt inlägg från ett norrländskt perspektiv.

  Är det rättvist när arbetslösa norrlänningar, i många fall unga, begåvade människor tvingas flytta söder om Dalälven med motiveringen från makthavarna att ”de måste flytta dit jobben finns, här råder arbetslinjen och här ska ingen leva på bidrag”.

  Sedan flyttas ”flyktingar” från muslimska länder in, människor som inte vill bo i Norrland, som saknar utbildning och som har ännu mindre chans att få ett arbete än de som tvingats lämna Norrland.

  Detta är ett befolkningsutbyte av Sovjetmodell som jag ställer mig helt avvisande till.

  Lägg sedan till detta att invandringen medfört en kriminalitet som vi inte haft i Norrland tidigare.

  Om jag ska ta det ur ett personligt perspektiv så har jag upplevt följande:
  Dottern till en granne blev brutalt våldtagen av en invandrare. Händelsen mörkades i pressen och straffet blev lindrigt.

  En bekant blev brutalt nedslagen av ett invandrargäng som ville ha hans mobiltelefon och pengar.

  En annan person jag känner blev knivhotad av några invandrarungdomar när han försökte stoppa dem från att sparka ihjäl en igelkott.

  En bekants bekant i min gamla hemstad blev nedslagen i stadens galleria av ett gäng invandrarungdomar då han skulle ta ut pengar i en bankomat.

  Lägg till detta alla rån, våldtäkter och sociala problem som jag läser om i de starkt censurerade, politrukstyrda Norrlandstidningarna och vad jag känner när jag letar reda på vad som verkligen hänt.

  Som jag ser det skapar invandringen bara sociala problem och kriminalitet och jag tror inte att de intelligensbefriade välbetalda oduglingarna i riksdagspartierna är kapabla att ens fatta vad deras politik innebär för Sverige och dess norrländska koloni.

  Har vi inte lärt något av vad som händer i Stockholm, Göteborg och Malmö?

  Att jämföra med valloner, tyskar och holländare från förr i tiden är vansinne. Dessa människor var högt utbildade inom sina yrkesområden, de byggde och skapade. Dessutom anpassade de sig till det svenska samhället. När det gäller dagens invandring handlar det till 90 % av muslimer som varken kan vill eller tänker anpassa sig till den västerländska civilisationen. De har ingen utbildning eller yrkeskunskap och kan inte bidra med något.

  Att sedan tala om byggnadsprojekt i jätteformat bara för att miljontals inflyttare ska få tak över huvudet är också vansinne. Dessa pengar behövs bättre till sjukvården, skolorna, äldrevården, för de av landets egna medborgare som är fattiga, sjuka och arbetslösa.

  Vad ska vi med mer befolkning till när det inte finns arbeten och resurser för de som redan bor här?

  Att dessa inflyttare ”skapar arbetstillfällen” är en ren lögn. De arbetstillfällen som skapas är väl hos polisen, våldtäktsjourerna och den ständigt växande statligt finansierade amöban ”Migrationsverket”.

  Lägg till detta den ökade radikaliseringen av muslimerna. Här ser jag en tickande tidsinställd bomb.

  En nyhetsbyrå i Lettland publicerade nyligen ett citat från de lettiska muslimernas imam där denne påstod att ”Lettland kommer att bli muslimskt inom 50 år”. detta sedan Lettland tvingats av Sovjet-EU att ta emot 300 ”flyktingar”.

  Lettland har en befolkning på 2,5 miljoner människor. Sverige och dess norrländska koloni har väl ca 9 miljoner. Hit kommer tusentals VARJE DAG! Vad händer när dessa blir tillräckligt många?

  Jag är Norrlandspatriot och älskar mitt land. Men jag ser hellre en rysk invasion eller att Norrland totalt utplånas från jordens yta än att islam ska få något som helst inflytande i mitt land.

  För att knyta ihop mitt resonemang där jag började, i Norrland, så gäller följande: Vill vi ha en befolkningsökning så gäller det att se till att det finns arbetstillfällen, studiemöjligheter och bostäder. Finns inte detta så kan vi glömma allt vad befolkningsökning heter.

  För vårt Norrland gäller följande: 1. Infrastrukturen som började raseras av sosseregimen i Stockholm på 60-talet och som fortsatt att raseras av Sveriges skiftande regimer måste byggas upp igen, gärna med ett ordentligt skadestånd från kolonialmakten söder om Dalälven.

  2 Detta kommer att leda till att människor kan stanna kvar här i Norrland och bilda familj.

  3. De som tvingats flytta söderut ska kunnat återvända då arbetstillfällen, studiemöjligheter och bostäder kommer att finnas.

  4. Intäkterna från det som exporteras från Norrland ska tillfalla Norrlandslänen, inte en krona till kolonialmakten.

  Vad gäller invandringen är den bara en usel lösning, framtvingad av kolonialmaktens regim. Den löser inga problem, den skapar problem.

  Norrland ska INTE bli en avstjälpningsplats för Sveriges misslyckade invandringspolitik. Norrland ska INTE bli något nytt Bosnien eller Libanon där olika folkgrupper tar till våld mot varandra.

  Norrland ska INTE bli något sorts islamskt kalifat där norrlänningarna (svensktalande norrlänningar, samer och de norrlänningar i Tornedalen som talar finska dialekter) hamnar i minoritet, kanske i reservat som USA:s indianer.

  Mot en sådan utveckling kommer jag som patriot att kämpa med alla medel så länge jag lever!

  1. Trist att höra att du har haft brottsligheten så nära dig. När det kommer till brottslighet ser jag dock inget svårt problem. Alla oavsett härkomst skall dömmas enligt lagen. Jag är starkt för likhet inför lagen.

   Om man sitter och söker brott utförda av människor av viss härkomst kan det dock vara lätt att missa att våldsbrott även begås av våra inhemska busar.

   Av det jag sett när jag rest i världen är att det finns goda människor och idioter i alla världens hörn. Om vi tar in människor måste vi räkna med att vi får med några rötägg. Vi kan dock inte straffa den majoritet av bra människor som kommer hit bara för att några av dom är idioter.

   När det kommer till ekonomin är jag ganska krass och det tror jag att du vet. Alla världens pengar är lånade. Jobb skapas av behov. Om vi valde att spara alla våra pengar skulle Sverige gå i konkurs på en vecka. Dessutom behöver vi bostäder.

   Om vi ser det ur Norrlänskt perspektiv måste du inse att vi måste öka vår befolkning. Norrland håller sakta på att avfolkas som det ser ut nu. Om vi är fler blir vi intressantare ur ett demokratiskt perspektiv. Kort sagt om vi är fler röstberättigade här så ökar Norrlands makt i Stockholm. Dessutom blir vi ”intressantare som marknad”

   Att Tyskarna, Holländare och Valloner var utbildande stämmer. Men det är även flertalet av dom som nu kommer. Jag förstår inte varför du tror att alla som kommer är analfabeter?

   När det kommer till radikaliseringen av muslimer så är det ett problem MEN betänk att vi bara har haft 1 terrorförsök i Sverige utfört av en radikaliserad muslim. Kolla hur många terrorbrott våra svenska högerextremister utfört. Som exempel tror jag knappas alla brinnande flyktingförläggningar har tänts på av någon muslim… och JA! Det är ett terrorbrott att tända på en flyktingförläggning.

   (Terrorism (från latin terror ’rädsla, fruktan’)[1] avser det systematiska användandet av våld eller förstörelse, särskilt mot civila mål, för att med hjälp av rädsla tvinga fram politiska eller andra typer av förändringar.)

   När du sedan talar om att Norrland riskerar att bli något islamskt kalifat vet jag inte om jag skall ens bemöda mig med ett svar. Det förutsätter en väpnad revolution av militanta muslimer i Norrland. Den risken ser jag som försumbar. OM det skulle hända så kanske du borde vara glad. Då blir ju äntligen Norrland självständigt 🙂

   1. För det första så handlar det inte om att ”sitta och söka brott utförda av människor av viss härkomst”. Jag vet själv vad som pågår i närområdet och vilka som begår de flesta brotten. Här är jag väldigt väl informerad kan jag meddela.

    Än en gång måste jag konstatera att den brottslighet vi har idag hade vi inte här i Norrland för 10-15 år sedan.

    Kommentaren om att jag borde glädjas åt ett självständigt Norrland i händelse av ett islamistiskt maktövertagande ser jag som förolämpande. Det är det värsta öde Norrland skulle kunna drabbas av. När det gäller möjligheterna för islamismen att ta makten så förstå jag att du hoppade över inlägget om muslimerna i Lettland i mitt förra inlägg.

    Jag är inte alls övertygad om att vi måste bli fler. Om det skulle vara på det viset så vill jag hänvisa till mitt tidigare inlägg där jag detaljerat förklarar att enda sättet för att vi ska bli fler i Norrlandslänen är tillgång på arbetstillfällen, studiemöjligheter, bostäder, sjukvård, barnomsorg och fungerande kommunikationer. Då kan de som bor här få leva kvar i sitt land och de som tvångsförflyttats kan återvända. Krävs det sedan ytterligare stimulans så får vi väl på olika sätt uppmuntra ett ökat barnafödande. Villkoret är även här att vi har ett fungerande samhälle med god barnomsorg, arbetstillfällen osv.

    Vad vi inte ska göra är att skapa ett multi-kulturellt kaos med import av människor som varken kan, vill eller tänker integrera sig till ett modernt västerländskt samhälle. Det kommer i sådana fall att sluta med en katastrof. Historien visar att multi-kulturella samhällen fungerar mycket dåligt.

    Det pågår idag en massiv propaganda från de skiftande regimerna i Stockholm för massinvandring, en propaganda som på sina håll är närmast hysterisk. Massinvandringen får på inga vis ifrågasättas, då stämplas den som ifrågasätter som nazist, fascist, rasist, islamofob och alla de modeord som framför allt extremvänstern använder sig av.

    Även när erfarenheterna visar att massinvandringen inte fungerar så fortsätter politikerna, understödda av sina köpta politruker i media att driva igenom denna politik. Stora delar av folket som i många år fördummats av den enfaldiga journalistiken i tidningar, radio och TV sväljer budskapet utan att tänka. Det är först när de ser eländet på nära håll som de reagerar. I bästa fall.

    Jag tror inte alls att det handlar om någon vänlighet eller människokärlek från dessa välbetalda lyxpolitiker. Reinfeldts attityd mot fattiga, gamla, sjuka och arbetslösa visar klart djävulsansiktet bakom den snälla masken och det är länge sedan sossarna brydde sig om de som en gång utgjorde deras kärnväljare. Jag misstänker mer egoistiska motiv bakom politikernas agerande.

    Högern vill ha massinvandring för att kunna dumpa lönerna. Sossarna vill ha massinvandring för att få valboskap då de är väl medvetna om att invandrarna kommer att bli en underklass i samhället och därför potentiella socialdemokratiska väljare. Kommunisterna vill ha kaos för att kunna ta makten.

    Jag försvarar inga terrordåd, vilka som än genomför dem men jag misstänker att de pyromandåd vi sett den senaste tiden mer handlar om desperata människors försök att hejda massinvandringen än någon organiserad terror. Vad gäller muslimska terrordåd, varför skulle de slå till i Sverige? De får ju allt de vill ha här!

    Så än så länge håller de sig lugna, hur det blir i framtiden får vi se. Jag vill här också poängtera att vi faktiskt haft ytterligare ett terrordåd i Sverige, nämligen i Västerås där två norrlänningar kallblodigt mördades av två galna rasister. Det skulle inte förvåna mig om detta är ett terrordåd som myndigheterna mörkar. Att mördarens medbrottsling släpptes fri var en rättsskandal utan like.

    Ganska märkligt dessutom att politikeradeln i Stockholm och deras betalda politruker i massmedia hela tiden skriker om ”risken för att SD får inflytande” samtidigt som de för en politik som kommer att leda till ett utökat inflytande för SD med tiden. Utan den av politikerna skapade vansinniga massinvandringspolitiken hade det varken funnits något SD eller några pyromandåd mot tänkbara ”flyktingförläggningar”.

    I övrigt vill jag bara skriva under på det som Nils skrivit i sina inlägg här.

    1. Om vi nu nödvändigtvis skall generalisera och bunta ihop folkgrupper, vilket jag ogillar, så är människor från forna Sovjetunionen det största problemet vad det gäller brott i Norrland. Inte militanta muslimer. Iallafall var det så sista jag kollade i den saken. Förvisso är det ett par år sedan men jag är ganska säker på att det inte förändrats särskilt.

     Kommentaren om ett självständigt Norrland var ett skämt. Därav smileyn jag la längst ned på den kommentaren.

     Att EN Imam i Lettland hävdar att kommer att vara muslimskt om 50 år tyckte jag inte var värt att kommentera. Vad enskilda personer med enskilda agendor tror, hoppas eller tycker speglar nog mer deras önskningar än vad som är verkligt.

     När det gäller att vi måste vara fler invånare i Norrland kan jag inte mer än säga att vi tydligen inte kan komma överens. Jag anser absolut att vi måste vara fler medborgare för att upprätthålla servicen i hela regionen. Vi är på tok för många gamla.

     Jag kan däremot hålla med om att det är dumt att först skicka flyktingarna till orter där inga arbetstillfällen finns och sedan klaga på att dom inte har något jobb. Tyvärr är jag ganska säker på att jobben inte kommer att komma tillbaka. Om du läst vad jag skrivit tidigare på Tankeverket så har du min förklaring till detta här. (http://tankeverket.org/politik/vad-ar-riktiga-jobb/) Detta kommer inte att drabba bara Norrland utan det är ett globalt problem. Att lösa detta går bara att göra genom att reformera det ekonomiska systemet. (http://tankeverket.org/politik/nytt-ekonomiskt-system-revidering-2/) Det jag menar med detta är att det vi idag kallar arbetstillfällen kommer inte att vara lika viktigt i framtiden som det är idag.

     När det gäller att “uppmuntra barnafödande” när jorden redan idag är svårt överbefolkad tycker jag verkar vara en dum idé. Särskilt om det bara är för att “icke norrlänningar” inte skulle vara goda nog för att bo här.

     När det gäller multikulturen så finns självklart ställen där det inte fungerat men det finns även ställen där det fungerar. Där det är stora problem med just mulitikultur så finns det oftast en annan faktor inblandad som få talar om. Nämligen att en av grupperna ofta är förtryckta. Ofta gäller detta ekonomiskt förtryck. Dvs… En grupp är rik medans dom andra är fattiga. Precis samma problem som du själv känner när Stockholm gynnas på Norrlands bekostnad.

     Slutligen tror jag att den hetska debatten om flyktingar handlar en hel del om hur vi ser på oss själva. Vad vi vill få ut av våra liv och vilka förväntningar vi har. Av det jag har sett av världen finns det bättre och sämre människor i alla länder. Det är inte hudfärg eller religion som är problemet. Se gärna denna video. (https://www.youtube.com/watch?v=ipe6CMvW0Dg)

     1. Jag vet att det begås en hel del brott av människor från f.d. Sovjetunionen i Norrland. Detta kan vi tacka den svenska regimens flathet mot brottslingar och de öppna gränsernas politik för.

      Jag förmodar också att du får din information om brottslighet från svenska massmedia. Då ska du veta att brott som begås av människor från Mellanöstern eller Afrika i de flesta fall inte tas upp i svenska tidningar. Flera av de brott jag personligen har upplevt och som jag skildrade i ett tidigare inlägg har inte tagits upp i rikspressen eller ens i lokala media. Ett undantag var det överfall som drabbade en bekant till mig i stadens galleria.

      Eftersom du förkastar mitt förslag om ökat barnafödande i Norrland så är det tillbaka till ruta ett, att vi gemensamt arbetar för att skapa arbetstillfällen så att de norrlänningar som bor här kan stanna kvar och de som tvångsdeporterats kan återvända.

      Jag tycker inte heller att du ska sopa uttalandet från Lettland under mattan, snarare tvärtom. Jag tycker att den händelsen är ytterst relevant för de tankegångar som råder bland muslimer idag. Men det är klart, vill man inte ta av sig skygglapparna och se verkligheten så…….

      Vad gäller multikulturella samhällen så hittar jag inte ett exempel där de fungerat. Av den anledningen vill jag inte ha ett sådant här i Norrland.

      Än en gång måste jag poängtera att jag hellre ser att Norrland utplånas från jordens yta än att islam ska få något som helst inflytande här. Den senaste tidens händelser har stärkt mig i den övertygelsen.

      Du skriver att ”de arbetstillfällen som försvunnit i Norrland kommer inte tillbaka”. Om det nu skulle vara på det viset så är det väl desto större anledning att vi ser till att våra egna får de jobb som finns i första hand. Låt kolonialherrarna i söder ta hand om invandrarna. Det är ju de som ställt till eländet, då får de väl ta ansvaret för det.
      Först ser man väl till att den egna familjen har så den klarar sig innan man bjuder in en massa folk från jordens alla hörn.

      Dessutom är jag helt övertygad om att det kommer att skapas gott om nya arbetstillfällen då Norrland blir en egen republik!

 2. Du har så tydligt anslutit dig till de godkända åsikterna att det blir rent skrattretande att läsa.
  Dessutom verkar du inte förstått vad som sägs i den föregående kommentaren. Citat: ”Är det rättvist när arbetslösa norrlänningar, i många fall unga, begåvade människor tvingas flytta söder om Dalälven med motiveringen från makthavarna att ”de måste flytta dit jobben finns, här råder arbetslinjen och här ska ingen leva på bidrag”.
  Ditt svar :”Om vi ser det ur Norrländskt perspektiv måste du inse att vi måste öka vår befolkning. Norrland håller sakta på att avfolkas som det ser ut nu”.
  Självklarheter, men du missar att i det tidigare inlägget är det en minskad utflyttning man vill se inte som han skriver ”befolkningsutbyte” vilket du tycks ivra för.

  När det gäller muslimer har du även där anammat PK-attityden baserad på okunskap om islam.
  Islam är inte en religion på samma sätt som den sekulära svenska kristna tron.
  Islam har aldrig haft någon reformation, man har aldrig kunna skilja religion och stat,
  och man talar i många fall om att införa lagar (sharia) baserad på koranens texter från 600 talet.
  Islam vill tillbaka till det samhällssystem man hade i Europa på 13-1400 talet där religionen och prästerskapet styrde samhället och kättare brändes på bål.
  Något som tyvärr förekommer bland vissa muslimska strömningar.

  Till dig och de miljoner svenskar som inte har en aning vad islam innebär rekommenderas en grundkurs i muslimsk tro och tänkande.
  Sista stycket i ditt inlägg om väpnad revolution är inte bara okunnigt utan rent av dumt.
  Det behövs bara ett tillräckligt stort antal muslimer, eller människor med en viss åsikt för att förändra samhället, det är så en demokrati fungerar, och det är den utvecklingen med ett ökande antal muslimer i Norrland man kan se som en möjlig framtida utveckling.

  1. För det första måste vi sluta bunta ihop alla muslimer i en stor klump. Vill du bli jämförd med Ku Klux Klan. Dom är trots allt generellt kristna. Vill du blir jämställd med Geroge Bush? Han var kristen.

   Vi måste ha en regelverk som är lika för alla. Vi har en demokrati. Är de så att någon, kristen, muslim, vit, svart, kvinna eller man begår ett brott så skall dom dömas lika. Även terrorbrott.

   Om du läst på du läst vad jag skrivit tidigare på denna blogg ang jobb, utflyttning, arbetslöshet osv så borde du veta att jag anser att vi skall ha ett helt nytt ekonomisk system. Dom problem vi har idag har ingenting med flyktingarna som kommer nu att göra. Det har att göra med ett ekonomiskt system som inte hindrar oss att lösa andra problem.

   Ett verkligt problem vi har i Norrland är brist på medborgare. Kan vi få folk att flytta tillbaka så är det bra men även om en miljon av dom gjorde det så är det iallafall bara 10 % av sveriges befolkning. Då skulle 59 % av Sveriges yta (Norrland) bara ge 22 % av inflytandet i Stockholm.

   Vi måste bli fler.

 3. Det är ett allt för vanligt sätt att komma sig ur en situation där man saknar hållbara argument genom att säga att man inte kan generalisera.
  Men det är precis tvärt om, det går inte att diskutera en trend, ett samhällsfenomen utan att just generalisera.
  Att sedan försöka bygga en halmgubbe genom dra in Klu Klux klan och George Bush är också ett klassiskt sätt att undvika sakfrågan.
  Det verkar som om du läst Alinsky’s Guide For Activists och valt att följa regel nummer 13. Pick the target, freeze it, personalize it, and polarize it.

  Vi behöver ett regelverk för alla skriver du. Det regelverket finns redan, det finns även dokumenterat i lagböcker och Svensk författningssamling. Utöver det finns ett antal oskrivna regler för hur man uppför mot andra människor. Det är vad som är en del av den svenska kulturen.
  Det enda som krävs att svenskarna lägger ifrån sig flatheten och konflikträdslan och istället för att bara säga att alla ska behandlas lika, och omsätter det till verklig handling för nu behandlas verkligen inte alla lika.
  All heder åt personen från migrationsverket som äntligen vågar säga ifrån till asylinvandrarna som vägrar stiga av bussen”det här är vad vi kan erbjuda, och räcker inte det så är det bara att försöka någon annanstans”

  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6297281

  1. Tycker du ATT man skall generalisera? Om jag kom till Turkiet och någon sa att alla svenskar var rasister eftersom att dom hade träffat Nils från Sverige så skulle jag bli rätt ledsen.

   Eller om Österikarna bestämde att Svenskar inte få komma dit på vintersemester eftersom att ”vi all vet hur Svenskarna är… FULLA”

   Det finns folk och fä i alla läger. Vi kan inte generalisera. Vi får kallt räkna med att en viss procent av dom som kommer hit kommer att ha problem. Precis som en viss procent av vi ”infödda” svenskar.

   1. Ja man måste generalisera om man ska kunna diskutera en trend en utveckling så enkelt är det, för en trend grå inte att följa på individnivå.
    Så enkelt är det skulle alla samhällsproblem diskuteras i termer av individer skulle det innebära ren anarki och inget annat.
    Att komma dragandes med argumentet att man inte ska generalisera är bara ett sätt att flytta fokus från sakfrågan.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.