Projekt 100 gram – Halloumi stroganoff

Publicerad av

Det är ju faktiskt så att maken lagar den mesta maten här i huset. Fick faktiskt frågan om vart Kent var någonstans eftersom jag stod och lagade mat idag. Hm det säger en del. Men efter pastasåsen med lite väl mycket chili igår, så kände jag att det var dags att kliva in och laga mat också. Jag brukar oftast göra det lite söta goda. Som att baka en god kaka eller göra en smarrig efterrätt, det gillar jag mycket mer och kan göra då det är en bra dag då jag har mer ork, laga mat är man ju tyvärr tvungen att göra varje dag. Nå idag klev jag in mer handgripligen i projektet.

Jag har varit sugen på halloumi stroganoff ett bra tag och det fanns grejer till en sån hemma. Det finns en massa olika recept men jag har hittat ett som jag gillade. Till skillnad från Kent så gillar jag att läsa och hitta goda recept, han gör mera som Svenska kocken i mupparna eller något liknande. Sen brukar det oftast bli så att jag ändrar lite, tar bort om det är något jag inte gillar eller stoppar i något som jag gillar förstås. Grundreceptet är i alla fall från https://bydiadonna.femina.se/halloumi-stroganoff/

Halloumi stroganoff

3 små lökar
2 jättemorötter
3 pkt halloumi
lite paprikapulver, gillar det inte så värst
2-3 stora matskedar tomatpuré, kör på känsla
ca 2 teskedar dijonsenap
någon dl vatten
lite buljongpulver
kanske 4 dl grädde
hemmagjort örtsalt
vitlökspeppar
1 chili (Facing heaven tog jag, men det är en smaksak. Jag vill absolut inte ta Bhut Jolokia som maken.. )
massor med persilja, tyvärr hade vi lite väl lite hemma så jag tog lite koriander på min mat.

Tja jag känner mig ibland lite ringrostig då jag lagar mat eftersom jag inte lagar så ofta. Men Imre och Atle gillade det, Mustafa och Kent tyckte också om det men båda två kryddade på med mera chili, som de brukar göra i princip jämt då jag lagar maten visserligen. Jag gillade det skarpt även om jag insåg att det måste inhandlas mer persilja!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.