Om Tankeverket

I slutändan är det omtanke om varandra som är viktig

Idag när alla möjliga medier tävlar om människors uppmärksamhet är det väldigt lätt att man fokuserar på saker som egentligen är helt oviktiga. Det kan vara allting från vem som gör vad i senaste dokusåpan till tråkiga nyheter om någon utredning som har blivit tillsatt för att utreda dom utredare som senast utredde frågan.

Mänskligheten har just nu stora utmaningar framför sig. Särskilt när det gäller miljö och fattigdom. Vi vill belysa dom möjliga lösningar som finns för dessa problem. Idag är debatten nästan helt låst inom vissa ramar eftersom att vi inte kan se förbi dom system vi lever i just nu.

Vi vill att tankeverket får människor att se på på sig själv och sin omvärld på ett nytt och mer humant sätt.

Vi vill skriva om saker som faktiskt spelar roll. Vi vill förmedla frågor som verkligen påverkar oss och vår framtid. Vi vill även lyfta frågor som stater, företag och människor med makt inte vill att vi skall tala så mycket om eftersom att dom vill skydda status quo.

Vi skulle bli väldigt glada om vi kunde påverka genom det vi skriver om i denna blogg. Kommentera gärna, tyck till och engagera er.

Om ni vill bidra med artiklar om viktiga saker så kontakta oss gärna. Om artiklarna är viktiga, faktakontrollerade och bra skrivna får ni gärna publicera dom på Tankeverket. Vi skulle vara väldigt glada om det var fler som ville publicera på denna sida. Om fler gjorde det skulle tankeverket belysa fler synpunkter.

Vill ni kontakta oss kan ni göra det på info@tankeverket.org

4 kommenrarer

    1. Jag ser att du är inne på att reformera det ekonomiska systemet också. Lysande att vi fler som funderar på saken. Om du får tid och lust får du gärna hjälpa till med ett av projekten som snurrat längst tid på Tankeverket. Nämligen ”nytt ekonomiskt system”.

      Fn är vi inne på rev 2 av den. Vår önskan är att vi faktiskt skulle få fram ett alternativt systemförslag som går att driva som en enskild fråga. Desto fler som är med och diskuterar och deltar, desto bättre. 🙂

  1. Marielle – jag håller på att ”gräver” i det här intressanta ämnet: Hjärtats Intelligens. Var hittar jag referenser till det du skriver om hjärtats och blodets unika egenskaper? Är det från HeartMath?
    Som jag förstår handlar det här om tolkningar i ett nytt paradigm, jag finner dem inte inom skolmedicinen (det gamla paradigmet)

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.