Buregaffla – En del av Bureå

Publicerad av

I Bureå har vi en MC-klubb som heter Buregaffla (Buregafflarna för er som bor söderut). Dom har ett klubbhus alldeles bredvid E4an där dom träffas, umgås och fixar upp sina motorcyklar. I Bureå rullar flera vackra motorcyklar som medlemmarna lagt ner sin själ på. Detta är en riktigt ögonfröjd för oss som uppskattar sådant.

Buregafflas badplats vid Bureälven

Buregaffla har även en badplats vid älven. När dom tog över den tomt som dom nu nyttjar så röjde dom upp den lilla vik vid älven som ligger på tomten. Sedan öppnade dom upp den för allmänheten. Detta lilla guldkorn har vår familj nyttjat väldigt mycket. Varma sommardagar har vi gått ner flera gånger per dag för att svalka oss och känna lugnet. Där har vi träffat barnfamiljer, ungdomar och äldre. Glada människor som för en stund vill svalka sig i Bureälvens svala vatten. Våra barn älskar denna badplats som MC-klubben underhåller till hela Bureås glädje. Sådant bör hyllas, uppmuntras och uppskattas.

MC-klubben har även en årlig festlighet som heter Triaden. Varje år håller dom en tävling som involverar 3 grenar. Simning, cykling och löpning.  Knorren på själva tävlingen är att man även måste dricka en massa öl mellan varje deltävling. Kvällen avslutas med en fest med mat, dryck och liveband. Dom har även under dagen ett ankrace där man kan “köpa” en badanka som deltagarna sedan släpper i älven och sedan ser man vilken som kommer först till målet. Den som äger den vinnande ankan får naturligtvis ett pris. Årets Triad var igår.

Bandet Mucho Mojo. Bandmedlemmar: Johan Kågström, Tobbe Idenhem, Stefan Ask, Lars Stenmark

Denna fest har liveband. I går spelade bandet Mucho Mojo som är ett coverband från Skellefteå som spelar blandade covers med inslag av rock och funk. Jag träffade banden nere vid badplatsen innan spelningen och fick en chans att surra lite med dom.

Trots att jag bor så pass nära dessa festligheter var jag, igår, för första gången nere på festen. Vi har förvisso, genom åren, fått njuta av musiken men av någon anledning har det aldrig blivit att vi gått ner. Men i år blev det av. Varför inte? Trevlig musik, trevliga människor, goda öl och en vacker miljö. När jag och min granne, ganska sent och lite vingligt, gick hem så kändes det som att kvällen var väl spenderad.

Sen skall vi inte förglömma att vi stödjer denna klubb ekonomiskt genom att gå ner och ha trevligt. Tala om win-win 🙂 Det är väl det minsta vi kan göra som tack för att dom förhöjer vår livskvalitet genom sitt samhälleliga engagemang.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.