Vallens badplats – Ett guldkorn i Skellefteå Kommun

Publicerad av

Vi är inte så få svenskar som varje år packar våra väskor och åker på semester till badorter. Där brukar vi ägna oss åt att sola, bada och dricka pina colada, för att citera Markolio. Jag har just drabbats av insikten att man inte behöver åka så långt om man vill ha sol och bad.

Jag och frun var ute på en tur. Vi hade ätit lunch i Skråmträsk och var på väg hem. Då körde vi över Vallen och fick se deras badplats. Den ligger inte många minuter från vårt hem och jag hade inte en aning om att den existerade. Vi 2014-06-28 15.21.01stannade en stund och lät barnen bada, leka och vi själv doppade fötterna.

Badplatsen var helt tom. Det fick mig att fundera på orsaken till detta. Måste vara bristande marknadsföring tänkte jag och bestämde mig omedelbart att skriva ett blogginlägg om detta. Världen måste få veta om detta guldkorn. Jag berättade för min fru om saken varvid hon med en enkel mening nog förklarade varför ingen var där. ”Är du säker på att du vill dela denna badplats med andra”?

Kanske det var därför den inte var så känd. Dom som hittat hit behandlade den som sitt finaste svampställe? Sådana hemligheter tar man med sig till graven. Jag är dock inte egennyttig. Därför skrev jag detta inlägg och bifogar även en karta.

Ps. Pina Colada kan i själva ta med i en termos.

 

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.