Är människan en gud eller en korkskalle?

Publicerad av

dna-163466_640Att skapa liv måste vara själva definitionen av gudomlighet. Enligt första Moseboken så skapade gud oss till sin avbild och följaktligen är även vi gudar. Detta visar vi tydligt eftersom att vi idag kan skapa nytt liv. Enkelt eller hur!!??

Biohackerrörelsen som heter Bionyfiken höll i helgen ett möte. Ett 50 tal intresserade kom för att höra vad dom hade att säga. Bionyfiken ser sig själva som en folkbildningsrörelse och passade på att visa hur man med hjälp av vatten, salt, diskmedel och t-sprit enkelt kan extrahera arvsmassan från sin egen saliv.

Vår gudomlighet kan vi särskilt se när det gäller Bioforskningen. Vi har idag tämjt dnakoden och vi kan manipulera det mesta i den. Idag är en stor del av den mat som produceras genmanipulerad (GMO). Stora bolag som t ex Monsanto tar idag patent på genmanipulerad gröda. Om den gröda som dom släpper ut i naturen slår ut den naturliga så har faktiskt dessa bolag patent på vår mat. Otäck tanke.

I dag har biotekniken gått så långt att vi faktiskt har biohackare. I framtiden kanske våra ungdom sitter hemma och skapar självlysande fiskar som lever på land. Någon mer än jag som ser en risk att någon skapar ett monster som lägger sig överst i näringskedjan?

Men det är inte bara inom bioteknik som vi skapar liv. Även inom den digital världen håller vi nu på att skapa produkter som kan göra allting som vi kan göra fast bättre. Varken på det intellektuella eller det konstärliga planet kommer vi att ha en chans. Anledningen till detta är att dagens nya robotar och dator lär sig själva. Helt utan hjälp av oss människor.

Nu ser jag dock ett lite problem. Vi måste se oss själva som gudar eftersom att vi kan skapa liv. Det liv vi skapar kan faktiskt orsaka vår egen undergång. Vi är så pass gudomliga att vi skapar saker som är mer gudomliga än oss själva.

På så vis gör vi oss själva överflödiga. Så frågan kvarstår. Är människan gud eller korkskalle.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.