Dramatisk vinkling av vädret

Publicerad av

Jag upplever att medias ständiga jakt på klick har ändrat hur nyheter presenteras. Allting har blivit mer och mer dramatisk. Det är varningar för allting. Man får nästan känslan att dom tror att svenska folket är helt korkade.

Just nu är det vinter så för närvarande är det varningar om vädret som dominerar. Klass X varningar hela tiden.

“Det kan komma upp till 20 centimeter snö!”. Jaha…?

En annan sak som numera är vardagsmat är rapportering om den upplevda kylan. Det är inte alls ovanligt att man får höra att det är 15 grader kallt men det upplevs som 20 grader. Vad är det för trams? Är det 15 grader så är det. Då vill jag hellre rapportera den upplevda dumheten i att kalla det minus 20 grader när det faktiskt är minus 15. Det känns som att dom, nästan krystat, försöker att göra en nyhet av ickenyheter.

Problemen med att skapa dramatik där ingen finns är flera. För det första kan det göra människor mer oroliga än dom behöver vara. För det andra kan det bli så att vi helt enkelt blir immuna mot varningar i media. Detta hände bl a när stormen Katrina slog till i USA. Många valde där att stanna kvar bl a eftersom att dom helt enkelt inte trodde det skulle bli så farligt trots varningar.

Att det kommer lite snö på vintern borde egentligen inte vara en nyhet alls. Definitivt inte en nyhet som rättfärdigar krigsrubriker.

En kommentar

  1. Alarmisterna på smhi pumpar ut sin Klimat agenda dagligen för hjärntvätteri på svenska folket. Det är helt sjukt! Det är bra att varna men nu har det gått för långt.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.