Hur vill du att världen skall se ut?

Publicerad av

Varje dag översköljs vi av små ändringar som politiker har infört. En del av oss är borgare som ser varje social förbättring som ett hot mot världen. Andra av oss ligger till vänster och anser att allt som borgarna säger är egoismens försök att ta över världen.

Nu skall jag ärligt säga att jag har väldigt svårt att se skillnaden mellan socialdemokrater och moderater. Effekten av deras politik blir ganska likvärdig. Jag tycker den intressanta frågan är: Hur vill dom att världen skall se ut?

Politiker hoppar dagligen ut i rutan med mer eller mindre intressanta uttalanden. “Vi skall göra ditt och datt och det kommer att skapa 2 000 jobb”. Liknande uttalanden ser vi hela tiden. För det första är liknande uttalanden bara gissningar. Dessutom ganska dåliga gissningar. För det andra tar uttalande som dessa fokus från den verkliga frågan: Hur vill dom att världen skall se ut när dom är klar?

human-740259_1280Jag vill att alla människor skall känna att man alltid kommer ha tillgång till mat och husrum. Jag vill att människor skall känna frihet och trygghet. Man skall ha friheten att skapa det liv man drömmer om och tryggheten att man inte går under i sina försök att nå dit.

Jag vill att människor skall se på varandra med glädje och nyfikenhet. Inte med misstänksamhet och missunnsamhet. Jag vill att om människor flyr för sina liv skall vi ta emot dom med öppna armar och att vi gör allt vi kan för att göra deras liv bättre. Det är nämligen så jag vill bli behandlad om jag någon gång måste fly för mitt liv.

Vad är det då som står ivägen för att skapa en sådan värld? Som jag ser det är det vi själva som står ivägen. Om vi alla bestämde oss för att det är så världen ska se ut så skulle det bli så.

Tyvärr så förblindas vi hela tiden av tron att det är omöjligt att genomföra detta. Människan är dock fantastisk. Vi kan åstadkomma nästan vad som helst om vi bestämmer oss. Vem trodde på 40- talet att vi skulle kunna resa till månen?

Om vi gemensamt bestämde oss för att målet är att skapa en bra värld skulle vi äntligen börja ta beslut som faktiskt skulle leda mot det målet istället för att låta politiker distrahera oss med mer eller mindre oviktiga och spektakulära budskap. Låt oss först börja med se vilka resurser vi gemensamt har och sedan börja fördela dom så att alla kan känna frihet och trygghet.

En kommentar

  1. Jag håller med till 100%!

    Målet måste vara att skapa en värld som ger ALLA människor drägliga levnadsvillkor och möjligheten att kunna leva i fred och frihet!

    Emellertid är jag säker på att så länge allt handlar om makt och pengar, kommer inget någonsin att kunna förändras till det bättre!

    Det finns krafter, vars motto är att verka utan att synas, som tålmodigt och under lång tid, byggt upp strukturer som ska göra oss rädda, splittrade och otrygga, av den enkla anledningen, att rädda och otrygga människor är lätta att styra och kontrollera… De har skapat en värld där det går att tjäna obegränsat på krig och konflikter, men inte en enda krona på fred och därmed kan vi vara helt säkra på att en fredlig värld, aldrig kommer vara något annat än en hägring i öknen… I alla fall inte så länge makt och pengar förblir vår minsta gemensamma nämnare…

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.