”Nyheterna” i nya Windows 10 är inga nyheter för oss som använder Linux

Publicerad av

w10

Microsoft har nu informerat om nästa version av Windows. Den kommer av någon anledning inte att heta Windows 9. Det borde annars vara rimligt eftersom att dom tidigare versionerna hette Windows 7 och Windows 8. Kanske Microsoft tycker att 9 är ett oturs nummer?

Det är några saker som jag tycker är fascinerande när man ser denna presentation. Det ena är att dom värvar användare för input och buggsökning. Precis som man gör med Linux distributioner. Skillnaden är att Linux är gratis. När det gäller Windows 10 kommer Microsoft att nyttja sina användare för att förbättra operativsystemet och som tack får dom köpa det för en ännu inte fastslagen peng.

Sedan är det detta med NYHETERNA i Windows 10. Ingenting i presentation är en nyhet för mig som Linux användare. Startmeny, växla mellan öppna program eller olika skrivbord. Allvarligt!!?? Detta har funnits i Linux i… hur många år som helst.

Varför inte hoppa av Microsoft tåget som går trögt, kostar pengar och som begränsar dig som användare. Gå över till öppen källkod och bli fri! Testa gärna Ubuntu Linux eller Linux Mint.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.