Varför fegar Annie Lööf ur?

Publicerad av

Centerpartiets kongress beslutade sig för att ett förbud mot omskärelse vilket var rimligt. Annie Lööf väljer att ignorera det. Enligt min mening var förbudet ett ganska klokt beslut. Som jag ser det är omskärelse barnmisshandel. Om en människa vill skära bort kroppsdelar för att visa sin religiösa trohet så är det väl ändå rimligt att vänta tills dess att dom är myndiga och har möjligheten att motsätta sig ingreppet om dom så önskar.

När det gäller slöjan på muslimer så är det väldigt många som hävdar att personen i fråga inte skall tvingas bära slöja förrän dom är myndiga. Är det då inte rimligt att dom som utsätts för kirurgiska ingrepp i religionens namn får chansen att välja efter att dom är myndiga?

Jag tycker att det är trist att vi skall vara ”förstående” gentemot religioner vilka än stolligheter dom framför. Om det är så att man bara behöver hävda religion för att agera som en idiot så bör jag nämna att det faktiskt finns en religion som heter ”pastafari”. Religion och sunt förnuft går sällan hand i hand. Men det verkar inte bry politiska ledare. Förmodligen för att religiösa samfund har både pengar och inflytande.

Men när skall man annars stå upp mot rena vansinnigheter? När människor hävdar att man måste sätta en kniv i sitt barn för att ”blidka gud” så är det väl ändå rimligt att ett politiskt parti säger ”Stopp!” Om gud skapade männen med förhud så är det väl dessutom rimligt att han vill att den skall vara kvar. Jag tycker att Annie skall skärpa sig och faktiskt stå upp för sina medlemmars önskemål och driva frågan om att förbjuda omskärelse.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.