#deletefacebook är en god idé och alternativ finns

Publicerad av

Att Facebook är ett bolag som handlar med information om sina användare är det nog många som vetat om. Men exakt hur denna information kan brukas och missbrukas är det nog inte så många som har förstått förrän nu när skandalen med Cambridge Analytica rullas upp i media.

Jag gjorde för några år sedan ett försök att lämna Facebook eftersom att det faktiskt finns alternativ till Facebook som har en helt annan hantering av vår data. Problemet med social medier är dock att en förutsättning för att folk skall byta plattform är att alla andra gör det. Jag själv har länge haft en inloggning på Joindiaspora.com som är en decentraliserad plattform med öppen källkod. Den påminner mycket om Facebook i utseende och är utan reklam. Dock har det varit lite ensamt där.

Men jag tänkte att jag skulle göra ett försök till att locka över lite folk dit. Nu när folk faktiskt är så pass upprörda att det till och med finns en hashtag som heter #deletefacebook så kanske människor är villiga att testa någonting nytt. Om vi blir nog många så skulle vi kanske inte sakna Facebook så mycket.

Vill ni testa kan ni klicka på denna länk…

Om ni behöver hjälp att komma igång med Joindiaspora så ställ bara er fråga i kommentarsfältet så skall jag försöka hjälpa till.

3 kommenrarer

  1. Blev ju inte det minsta förvånad att fb visar sig vara ett lydigt redskap åt djupa staten.

    När fb’s fulspel, blev allt mer uppenbart öppnade jag ett konto på VK, som så sakteliga växer och börjar bli ett alternativ att räkna med, den dag då fb imploderar…

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.