Med iPhone och Android finns ingen valfrihet

Publicerad av

Ett stort problem med Android och iPhone är att du faktiskt inte har någon som helst valfrihet. Vi köper en mobiltelefon för dyra pengar. En mobiltelefon är egentligen ingen telefon. Det är en mobil dator. För att säkerheten skall fungera måste man hålla sin mobil uppdaterad. För att uppdatera din telefon måste du godkänna dom användarvillkor som leverantören ställer.

Problemet uppstår när leverantören ändrar villkoren efter att du köpt din mobil. Jag måste nu uppdatera min telefon. För att göra det kräver Google att jag accepterar dom nya användarvillkoren för Google Play. Om jag inte uppdaterar så är inte min telefon säker. För att uppdatera MÅSTE jag acceptera dom nya villkoren. OM du inte accepterar dom nya villkoren kan du lika gärna slänga bort din telefon.

Tyvärr blir det vanligare och vanligare att villkoren förändras under drift. Min fru använder numera en Jolla telefon och snart kommer Ubuntu telefonen. Vi får hoppas att dessa två driver utvecklingen till fördel för användarna istället för leverantörerna.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.