Back to basic!

Publicerad av

Vad brinner du för? Eller bränner du dig i båda ändarna? Så du bränner ut dig? På tok för många människor orkar inte med det liv och samhälle vi lever i. 2010 var stress den enskilt största orsaken till varför människor blev sjukskrivna. Det kostade samhället närmare tre miljarder då och jag har inte hittat någon statistik som visar på att det gått ner utan snarare tvärt om tyvärr.

Det är ett otroligt slöseri på människor och resurser tycker jag. Och det borde gå att få mycket bättre! För att få till det bättre för allt och alla bör det bli ett annat system i hela samhället. Men till dess det stora hela är ordnat så finns det ändå saker att göra för att få till livet bättre. Här får ni några förslag:

Om man istället återgår till det enkla och mer jordnära behoven. Som gör att människor mår genuint och långvarit bra. Att istället för att ägna tiden åt att i ekorrhjulet arbeta och konsumera istället väljer annorlunda. Så att det finns mer tid att ägna till det som gör människan lycklig och glad. Att få vara med sina nära och kära. Att få känna glädjen av att skapa saker med sina händer, om det nu är att räfsa och plantera i trädgården, sy, snickra, rita, dreja eller virka. Att få röra på sin kropp som det ju är meningen att vi gör, vare sig man gör det med att simma, springa eller att utföra yoga. Eller då man får ta det lugnt och slappna av. Att få göra det just du blir glad och lycklig av, det är väl det viktigaste i ditt liv? Att få göra det man brinner för. Modellbygge, korsord, eller kanske läsa böcker?

Läste en artikel i tidningen Land nr 6/15 om de sex bästa sakerna med att läsa böcker. Måste bara berätta dem eftersom det ju kan anses som att läsa böcker är inte nog aktivt. För det första minskar man stressnivåerna med 68% på bara 10 minuters läsning. Studier har visat att läsning kan lindra depression och ge bättre psykisk hälsa. Man kan få bättre sömn av bra rutiner, som att läsa. Det har visat sig fördröja altzheimers. Det är nämligen gymnastik för hjärnan på många vis! Det kan på så sätt ge bättre minne och koncentrationsförmåga. Det är till och med mer interaktivt än att spela tv- och dataspel, surfa på nätet eller se på tv. Så det är massor med vinster genom att bara läsa en underhållande bok. Förutom att den är underhållande då vill säga. 🙂

Genom att istället kanske välja andra vägar, för att få bli en gladare och lyckligare människa, ser i alla fall jag bara fördelar för både människan, omgivningen och troligast även miljön. Att leva ett liv som betyder något och som är personligt kan gå ordna genom andra val. Här finns några tips till det.

Lev ditt liv till fullo! För din skull, och för alla andra som bryr sig.

 

 

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.