Nya Hello Barbie avlyssnar barnen

Publicerad av

Att göra en docka som här uppkopplad mot nätet är så dumt att man nästan tror att det är ett skämt. Min första tanke var att ingen förälder skulle någonsin köpa en till sitt barn men plötsligt insåg jag att folk generellt inte bryr sig. Annars skulle inte Facebook finnas i så många telefoner runt om i världen. Särskilt med tanke på att det idag finns alternativ till t ex Facebook som är betydligt bättre i det hänseendet.

Idag använder vi molntjänster som aldrig förr. Vi är inte särskilt pådrivande om kryptering och det är dessutom allmänt känt att världen lyssnar på oss. Detta är det framtid vi med öppna ögon går in i. Nu skall även alla våra apparater bli ”smarta” och skickar data ända från sovrummet till andra sidan av världen. Detta genom telefoner, tv-apparater, radio och nya smarta klockor. Varför tillåter vi det? Förmodligen för att vi tycker det är viktigare att ha ”häftiga prylar” än att ha förnuftiga prylar.

Så varför inte ha en avlyssnande docka? Lika bra att barnen vänjer sig med att vara konstant avlyssnade eftersom att intresset för att vända utvecklingen ändå är obefintligt.

En liten sista varning: Om någon nu väljer att köpa denna så bör ni se upp så att ert barn inte glömmer dockan i ert sovrum på alla hjärtans dag 🙂

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.