Hur ser våra matvarubutiker ut i framtiden?

Publicerad av

Visst är det någonting som gått riktigt snett när en matproducent stolt deklarerar ”hög kötthalt” då produkten det gäller är kycklingfilé?

Men man kanske inte skall förvånas. Jag befinner mig för närvarande i London och ser med förundran att dom även säljer färdigskalade morötter i avdelningen för frukt och grönt. När jag strosar runt på Tescos i Highams Park så slås jag av att nästan alla produkter är halvfabrikat. Jag söker efter en bit skinka som jag skall hacka upp men hittar ingenting. Allting är skivat. Det finns massor av olika sorter av smaksatt mjölk. Stekarna är färdigpreparerade för ugnen. Butiken är stor och det finns mat från hela världen men allting är färdigproducerat i små förpackningar.

Lyckligtvis är vi inte där ännu i Sverige. På Coop har jag dock redan nu sett samma påsar med färdighackad sallad som jag ser här i London. Jag är lite misstänkt att jag just promenerat genom mallen för Sveriges framtida matvarubutiker. Det verkar som att dagens moderna människa verkar vilja ha toppmoderna kök men för att tjäna in till dessa kök måste dom jobba så hårt att dom inte orkar använda dom.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.