Morots- och halloumibiffar

Publicerad av

Som somliga av er vet så har vi försökt minska familjens köttkonsumtion. Både för miljön och hälsan. Det har dock varit eländigt svårt att lära om sig. Sakta men säkert börjar det dock bli bättre. Igår tillagade vi morots- och halloumibiffar från ett recept vi hittade på nätet och som vi justerade lite. Det var faktiskt riktigt gott! Så nedan har ni mitt justerade recept som jag definitivt tycker ni kan prova.

Ingredienser
Portioner:  8 st

250 g morötter
1 halloumiost (à 200 g)
3 ägg
3/4 dl ströbröd
1 tsk chiliflakes
Örtsalt
1 krm vitlökspeppar
olja

 

Så här gör du:

Bra att veta när du ändrar antalet portioner
Detta recept är gjort för 8 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Sätt ugnen på 250°C.

Skala morötterna. Riv morötter och halloumi grovt på ett rivjärn. Blanda morötter, halloumi, ägg, ströbröd, chiliflakes och svartpeppar i en skål. Smaka eventuellt av med salt. Forma till 8 biffar (för 8 st) med oljade händer och lägg på en bakpappersklädd plåt. Pensla med olja på båda sidor.

Ställ in i mitten av ugnen 15–20 minuter, tills de får fin färg. Servera gärna med bulgur, sallad och hummus. Går även bra med pasta och gurkmajonäs.

Klicka här för att se orginalreceptet

 

 

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.