Religionsfrihet hos familjen Holmkvist

Publicerad av

Dom senaste veckorna har religionen tagit fäste i vårt hushåll. Detta sammanföll med att vi slaktade två överflödiga tuppar som självklart var avsedda att ätas upp. Vår nioårige son deklarerade då att han startat en ny religion som han kallade ”Tuppendomen”. En av dom mer intressanta, och för oss helt oförklarliga, reglerna i Tuppendomen var att man bara fick äta tupp den 24 de april. Detta datum har för oss ingen särskild mening. Men tydligen var det ett viktigt datum i Tuppendomen.

Som dom goda föräldrar och medborgare, som vi försöker vara, så accepterade vi hans nya religion. Vi misstänkte kraftfullt att han som nioåring inte skulle bli en särskilt fundamentalistisk Tuppendomist. Dessutom är vi inom familjen kraftfullt för religionsfrihet.

Enligt vad vi fick höra så predikade sonen sin nya religion friskt på skolan och tydligen har det resulterat ytterligare en medlem i hans kyrka. I samband med det så tillkom det tydligen även fler restriktioner gällande kosten och religionen har idag samma regler för häst som för tupp.

När vi nu började servera tupparna till middag så visade det sig att han var betydligt mer trogen sin religion än vad vi först trodde. Han hänvisade till den 24 de april som tydligen är Tuppendomens högtidsdag. Eftersom att man bara får äta tuppen just det datum så måste vi väl tolka det som att det är ett offer till den stora Tupp-guden. Vår son har en religion där man offrar till sin gud! Herre gud! Utöver denna upptäckt så blev det också en del logistiska problem vid middagstid som skulle innebära flera maträtter.

Som ett ödes ironi fick jag själv en vision. Jag såg ljuset och fylldes av andlighet när jag fick min uppenbarelse. När vi idag än en gång serverade tupp, och vår son hänvisade till sina religiösa regler ang vilket datum tupp fick ätas, så berättade jag för honom att även jag numera har en ny religion. Den kallas ”Korvendomen”. En av dom viktigaste reglerna inom Korvendomen är att förhindra barn som försvurit sig till Tuppendomen att äta korv. Vår son gav mig en lång blick och avsvor sig snabbt och frivilligt den religion som lett honom från den sanna tron som är Korvendomen.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.