Vegetarisk tacopaj

Publicerad av

Tacopaj utan kött… Kan inte vara möjligt!

Min älskade hustru kom viftande med ett recept på tacopaj. Jag blev naturligtvis glad och kände att det skulle värma gott i vommen av en ostdrypande tacopaj. Tilll min fasa insåg jag att detta recept på tacopaj inte innehöll ett enda gram kött. Istället var det ersatt med röda linser. RÖDA LINSER… i en tacopaj. Kan livet blir värre? Självklart spelade jag klart intresserad av receptet i närheten av min hustru. Man är ju inte helt korkad.

Så fort hon lämnat rummet gjorde jag den symboliska handling som helt övertagit mitt sinne. Jag böjde mig lätt framåt och symboliskt förde två fingrar mot munnen i en kräkningssimulation. Eftersom det var Eurovisionfest och inbjudna gäster med en fastslagen meny gick det inte att komma runt hädelsen som en vegetarisk tacopaj faktiskt är. När gästerna kom och maten serverades förvånades jag enormt mycket av att denna skymf faktiskt var riktigt god. Hur var det ens möjligt? Eftersom att detta faktiskt var riktigt gott kommer jag nu att lägga ut receptet TROTS att det det är helt emot varje fiber i min kropp att förespråka köttfri kost.

Vegetarisk tacopaj

Ingredienser:

4 stora tortillabröd
Riven ost till toppen (Gouda eller mozarella)

Röra:
3 dl röda linser
1 påse ekologiska tacokrydda
1 paprika
2 vitlöksklyftor
1 stor gul lök
5 dl Creme fraiche

Blanda ihop röran och låt den puttra i 10 min. Varva sedan bröd och röra. Toppa med ost. Stoppa sedan in den i ugnen 20-30 min i 200 grader.
Servera med tacochips och sallad

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.