Ge ministrarna sparken om dom inte håller ordning på sina ansvarsområden

Publicerad av

FoiYtterligare en affär där försvarets forskningsinstitut är inblandat. Det verkar mer och mer som att moral och etik får åka i baksätet när det kommer till vapenaffärer. Det verkar inte som att det finns någon gräns för vem dom säljer vapen till.

Det finns en annan sak som stör mig när man läser intervjun med socialdemokraternas utrikespolitiska talesman Urban Ahlin. Enligt honom har regeringen dragit ner på anslaget till FOI, och bett FOI att hitta ”uppdragsforskning”, alltså att försöka finansiera mer av sin forskning med externa givare.

Kort sagt: Ni får dra ihop pengar till er egen verksamhet.

Detta låter helt vidrigt med tanke på att det gäller FÖRSVARETS forskningsinstitut. Vem skulle dom externa givarna vara? Självklart är det dom som vill köpa vapen.

Miljöpartiet har gjort en KU anmälan mot försvarsministern och utbildningsministern. Men jag antar att dessa politiker, i vanlig ordning, inte hade en ANING om detta. Precis som vår utrikesminister Carl Bildt.

Med tanke på hur viktigt våra ministrars jobb faktiskt är så borde dom egentligen få sparken eftersom att dom helt uppenbart inte har någon kunskap om den verksamhet dom ansvarar för.

 

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.