Anna Kinberg Batra måste bo permanent i Malå innan hon får bli moderatledare

Publicerad av

BatraAnna Kinberg Batra är favorit att bli ny ordförande i nya moderaterna. Jag är YTTERST tveksamt till att vi skall ha en statsministerkandidat som har en så pass arrogant syn på medborgarna utanför Stockholm. Det spelar ingen roll hur ofta hon försöker övertyga oss om att ”det var bara ett skämt”.

Hon har helt uppenbart vuxit upp i en miljö där det är en självklarhet att människor som bor på landsbygden inte är lika intellektuella som i hennes uppväxtmiljö. Jag har jobbat i Stockholm och sett denna attityd förut. Den visar inte sitt fula tryne överallt i Stockholm men i vissa områden och vissa miljöer så kan det räcka med att man inte är klädd på rätt sätt för att man skall först få en frågande blick som sedan övergår till en förlåtande blick när dom hör ens dialekt.

En person som har en sådan attityd kan inte blir statsminister i mina ögon. Jag har sagt det förr och jag säger det igen. Jag kommer inte att något som helst förtroende för denna politiker förrän hon bosätter sig i Malå, eller likvärdig glesbygd, permanent.

3 kommenrarer

  1. Nu var det där ju tydligen -98. Hon kanske har mognat till en insiktsfull och intelligent kvinna? Jag skulle velat se resten av intervjun, för att se hur hon förklarade sig. Det hördes att reportern inte trodde att hon hört rätt. Fast för mig får partier gärna ha en partiledare som är inskränkt och blåst, och verkligen visar det så där tydligt. Det är ju jobbigt när sådana man inte röstar på säger saker, på ett intelligent och lättfattligt sätt, som man faktiskt håller med om.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.