Är det bara jag som blir orolig när Frankrike anställer 3 000 personer för att övervaka sin egen befolkning

Publicerad av

Jag ska ärligen säga att även jag oroar mig för det utveckling som sker just nu. Unga muslimska män radikaliseras och beger sig ut i krig. Som en motpol radikaliseras unga europeiska män och går med i högerextrema organisationer. Det hela håller på att utvecklas till motsättningar som närmast kan jämföras med nazisterna och kommunisterna före andra världskriget.

Att staten Frankrike bestämmer sig att anställa 3 000 person för att övervaka sin egen befolkning för lätt tankar till Östtysklands underrättelsetjänst Stasi. Man måste ställa sig fråga om hur många oskyldiga som skall bli övervakade och registrerade? Hur kommer denna nationella övervakningsorganisation att utvecklas i framtiden?

Jag tror att en av dom stora anledningarna till att unga människor radikaliseras är att dom lever i rädsla och oro. Oro för sin framtid och rädsla för att det inte kommer att bli bättre. Jag tror att om unga kunde leva värdiga liv, med en tro och ett hopp att man kan utvecklas som människa och i en gemenskap, så radikaliseras dom inte på samma sätt.

Det kanske vore läge för Frankrike att istället se till att utjämna skillnaderna mellan fattig och rik och se till att det finns möjligheter för dess befolkning att utveckla sina drömma och liv.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.