Arbetslösheten går ner enligt SR. Varför publicerar dom inte hela sanningen?

Publicerad av

Lögn, förbannad dikt och statistik. Med statistik kan man presentera saker precis hur man vill. Detta används ganska flitigt av organisationer som har en uttalad agenda för att nå det mål dom önskar. Dock har jag alltid haft ett ganska gott förtroende för Sveriges Radio. Därför blir jag lite fundersam när dom publicerar en klart vinklad artikel om arbetslösheten.

Dom berättar, med en väldigt positiv ton, att arbetslösheten går ner och att särskilt ungdomsarbetslösheten går  ner. Siffrorna dom hänvisar till är antalet inskrivna hos Arbetsförmedlingen. Dom nämner t ex INTE att antalet studerande ökat sju år i rad vilket direkt påverkar siffrorna hos Arbetsförmedlingen.

Nu är det inte så att jag har för avsikt att slänga skit på varken tidigare eller nuvarande regering för den ökande arbetslösheten. Den globala arbetslösheten är oundviklig p g a den ständigt ökande automatiseringen. Däremot tycker jag inte att det ingår i vår statliga radios arbetsuppgifter att få oss att må lite bättre genom att försköna sanningen.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.