Bensinupproret 3.0 – Höj bränslepriserna rejält!

Publicerad av

Beninupproret 2.0 är en facebookgrupp som nu samlat över 200 000 medlemmar på kort tid. Deras mål är ”att väcka opinion och sätta press på våra politiker att nu får det vara nog med alla dessa höjningar av BRÄNSLEN!”. Allt enligt deras egen facebooksida.

Eftersom att jag själv bor i en region där bilen är ett måste så har jag en väldigt stor förståelse för att människor börjar vara less på höga kostnader bara för att ta sig runt. Just höga drivmedelspriser slår nämligen väldigt hårt mot landsbygd med långa avstånd och dålig kollektivtrafik.

Men är det verkligen rätt väg att gå att bara kräva lägre bränslepriser? Vi måste ju få ner CO2 utsläppen om vi skall klara klimatmålen. Då borde vi rimligen höja bränslepriserna rejält istället. Däremot skall den skatten inte drabba dom som inte har alternativ i form av en fungerande kollektivtrafik.

Är det då inte bättre att vi sätter en skyhög koldioxidskatt och att hela beloppet som man får in på skatten återbetalas till medborgarna med en särskild glesbygdsbonus. Effekten bör bli att dom som har alternativa transportsätt antingen valde dessa eller betalade en häftig skatt. En skatt som sedan betalades tillbaka till alla. Om man ur dessa pengar gav en rejäl bonus till dom som bor i orter där fungerande kollektivtrafik inte finns så skulle det innebära att den faktiskt kostnaden för bilen inte ökade för dom. Det skulle även innebära att dom som bodde på landsbygden och inte körde bil skulle få pengar från bilkörande storstadsbor.

Vi måste få ner CO2 utsläppen men det skall inte vara genom att straffbeskatta landsbygden. Vi bör heller inte, med reseavdrag, subventionera bilåkning i städer där kollektivtrafiken är fullt utbyggd och fungerar smärtfritt.

19 kommenrarer

 1. Men är det verkligen rätt väg att gå att bara kräva längre bränslepriser? Längre?! 😉

 2. Men varför ska vi försöka få ner mängden koldioxid? Koldioxid är ju ”livets gas”, ju mer koldioxid desto grönare värld! Växthusodlare tillsätter t o m extra koldioxid för att öka sina skördar.

  1. Helt rätt! O sen för den delen så ÄR Sverige ett av dom renaste länder i världen va gäller skräp per m2 på fastlandet, nedskräpade vattendrag och havskusten.

 3. Som du förhoppnings förstår Kent så tror jag inte att våra kära politiker tänker på det sätt du skrev.

  Det tror inte det kommer betalas tillbaka några extra glesbygdsbonusar… Nänä, utan de kommer höjas löner för de som lyckas höja skatterna liiite mer. Kanske så kommer våra politiker ta ut lite extra traktamente eller så får fler igenom dubbelt boende.

  Men att vara naiv och tro att de kommer lägga pengar på glesbygdsbonusar… Du har självklart rätt till din egen åsikt även om jag inte delar den.

  Av det totala CO2 utsläpp som Sverige försämra världens klimat med så ligger vi på ungefär 0,1%. Så när ”VI” svenskar ska få sämre ekonomi och vara i framkant med att köpa dyra elbilar eller liknande, ja då är det dessa 0,1% som vi arbetar på att få ner. En hög skatt på drivmedel samt el påverkar alla, inte bara de som kör bil utan även de som åker buss!

  Själv är jag ENORMT för miljön. Gillar verkligen Gretas arbete för jordens klimat. Hon har förstått att vi MÅSTE se utanför vårt lands gränser för att vi kan inte göra så mycket mer här i Sverige.

  Nått som skulle kunna göras är att införa skatt på fordon med högt CO2 utsläpp (speciellt om bilen är gammal och har dålig avgasrening) eller har stor motor. På så sätt så skulle en skatt på drivmedel kunna sänkas och fler bilar skulle bytas ut!

  1. hej jag håller med dig i det mesta men om jag har förstått rätt så är etanol co neutral så varför inte sänka skatten på e85
   det kostar max 2000 att konventera alla bensin bilar e85
   Med vänlig hälsning Jan

   1. E85 är bättre efter som att den är en del av kretsloppet men det är ingen lösning eftersom att du behöver odlingsmark för att producera råvaran till etanolen. Det blir ganska kontraproduktivt att hugga ner regnskog för att frigöra mark för att odla råvaran till etanolproduktionen.

    1. hej det håller jag med om men vi har ingen regnskog i Sverige och vi kan odla grödor till detta och använda skogen bättre men jag vet att det inte räcker men tro att el drift skulle vara svaret är ett utopi men med lite bättre fram för hållning så kan det lösas bygg ut elproduktion kärnkraft mm och sen ladd stolpar och elbilar inte tvärtom som dom gör idag el cyklar till stadsbor gör stor nytta ge bidrag till vanliga cyklar istället så får vi ordning på övervikten också att skatta i arbetarna till döds är inte rätt väg och en inkompitent regering gör inte saken bättre etanolen hålls borta av skatte skäl tänk bara att om 85% skatteintäkter försvann fån bilismen inte

     1. Om vi skall odla grödor för att producera etanol till hela vår fordonsflotta så talar vi inte om små arealer. I Sverige skulle det bli vete antar jag.

      Dom försök som gjorts med att producera ur halm och skogrester har inte fungerat särskilt väl. Det har helt enkelt blivit för dyrt.

     2. Eldrift är definitivt inte en lösning för landsbygd med stora avstånd. Särskilt inte om det är ett kallare klimat som t ex Norrland. Stora batterier, vilket behövs för att klara avstånden, gör el-bilen nästan lika smutsig som dagens bensinbilar av vad jag förstår.

 4. hej om ni vill värna om klimatet så ta bort sprit skatten på e85 så sänker vi co utsläppen att minska med 85% då det klassas som miljöbränsle kvar blir 15% bensin att skatta men som Mona Salin sa när hon var miljöminister och skrev på rio fördraget skatterna är för att få in pengar till statskassan men hon erkände inte det hur tror ni hur det hadde sett ut med utsläppen i dag om Björn Gillberg
  fått igenom att sänka skatten på etanol co ut släppen är som dom är tack vare totalt inkompetenta politiker som bara ser makten framför allt

  Med vänlig hälsning Jan Persson

 5. Hej vi har redan koldioxidskatt och betalar ut stöd till glesbygd genom regeringens budget. Ditt förslag är redan genomfört!

  Vi har också världens högsta koldioxidutskatt. Det ger en drivkraft att ställa om men EU tvingar Sverige att ha samma skatt på biodrivmedel.

  Men i Frankrike är etanolen mycket billigare. De vågar trotsa EU om jag förstått det rätt och ha lägre skatt. Sverige kommer efter 2020 förlora skatteundantaget.

  1. Nej. Koldioxidskatten idag går rakt ner i skattkistan och bekostar allt från RUT till vapeninköp. Vi vill använda den som en ren omfördelning från stad till land.

 6. Vissa använder mycket medvetet de påhittade fabricerade klimatlarmen som har skapats för att de skall kunna genomdriva sina globalistiska agendor, ta kontrollen över olika naturresurser och genomföra sina befolkningsreduceringar.

  För de som inte delar uppfattningen om en planerad decimering av jordens befolkning så är det i alla fall vad som kommer att bli resultatet av allt sämre och sämre skördar om klimathysteriens domedagsapostlar lyckas med sitt uppsåt.

  Det sker med god hjälp av s.k ”nyttiga idioter” som Lena Mellin som rabblar upp vad andra via en enorm desinformationskampanj har fått dem att tro på.

  Det är fruktansvärt cyniskt att på ren känslomässig grund bedra och förvilla människor för att få dem som vill göra gott att då istället få dem att försämra villkoren för allt liv och all växtlighet på jorden.

  Man ljuger som t.ex Isabella Lövin om att öknarna breder ut sig när det är det totalt motsatta pga att CO2-halten har stigit. Svenska politiker och Svenska och utländska journalister som borde få sin journalistlegitimation indragen de ljuger om att havsnivåerna har ökat när det vore enkelt för dem att ta reda på fakta ifrån havsforskningsinstitut som inte påvisar någon havsnivåhöjning.

  Var och en i Sverige som påstår det de skulle i alla fall ha kravet på sig att åka ner till Västkusten som är sammanlänkad med världshaven och där det inte har skett någon märkbar havsnivåhöjning under 100-tals år i förhållande till landet landhöjning.

  Man måste förstå skillnaden mellan naturliga klimatförändringar och en miljöförstöring som måste motarbetas med alla stående medel. Det vi skall vara oroliga över det är alla gifter som sprids ut i naturen och i haven och den godkända giftspridningen som kraftigt decimerat pollinatörer som bin och humlor och fåglar samt utfiskningen av våra världshav som fylls med plaster som till slut hamnar i våra kroppar.

  Att inrikta sig på att rena vårt vatten från olika medicinrester och hormoner från t.ex p-piller det är sekundärt för sekteristiska och globalistiska organisationer eftersom befintlig vattenreningsteknik för kommande generationers överlevnad det intresserar dem inte.

  Denna nedanstående bok finns som ni ser som länk och den skulle alla tvingas att läsa innan de ens yppar några påståenden om det påstådda klimathotet. Den skulle vara obligatorisk på grundskolan och på gymnasiet för att omprogrammera hjärntvättade ungdomar. De som har råd kan köpa boken för att stödja författaren Tege Tornvall och hans gedigna arbete medans de som har knaper ekonomi de kan söka efter den via bibliotekens hemsidor.

  Isabella Lövin och samtliga medlemmar inom Miljöpartiet och representanter ifrån flera andra riksdagspartier och deras medieplattformar med det partiska och lögnaktiga SVT i spetsen de skulle tvingas att läsa denna bok och komma med faktabaserade invändningar annars så skulle de tvingas få stå till svars inför en sanningskommission.

  Jag hoppas att ”klimat-Greta” får all hjälp och stöd när det avslöjas att hon hänsynslöst har utnyttjats av sina föräldrar med hjälp av tankesmedjor och en PR-byrå samt ljugande politiker och journalister.

  Dela informationen om denna bok till dina vänner och grupper och läs boken och ge den vidare.

  ” Kol är livets ursprung och förutsättning.
  Jordens ljus, värme och liv kommer ursprungligen och dagligen från Solen, vår enda yttre energikälla. Tillsammans med vatten, syre och kol utlöser ljuset processen fotosyntes, som ger växtligheten dess livsnödvändiga näring.
  Kol är energibärare för det mesta av Jordens liv -inklusive människan. Men för många är kol i stället den stora fienden och hotet mot allt liv. De hävdar att mer koldioxid i atmosfären skulle värma så mycket och så fort att det skulle hota Jordens liv.”

  ”Det är en märklig syn, eftersom Jorden under långa tidigare perioder både varit 5-10 grader varmare än nu och haft mångfalt högre CO2-halter – och mycket rikare växt- och djurliv. Hur går det ihop?” Källa. https://www.bokus.com/bok/9789163993763/tank-om-det-blir-kallare-hur-vaxlande-solmagnetism-och-andra-naturliga-processer-paverkar-jordens-klimtat/?fbclid=IwAR3mplf_als1EDzzEWXOHSU9IbHAc9Nb7MGINB_FXMB6p76fW3f2q5u4Yw4

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.