Borde Norrland göra som Skottland och folkomrösta ang medlemskap i Sverige?

Publicerad av

bagpipes-215549_1280För er som inte vet det är det just nu panik på 10 Downing street. Skottland har blivit lovad en folkomröstning ang huruvida dom vill fortsätta att tillhöra Storbritannien eller om dom skall få vara självständiga. Under mycket lång tid har opinionsundersökningarna visat att skottarna inte vill lämna Storbritannien. Nu har dock detta vänt och den första opinionsmätningen, som visar att skottarna röstar för självständighet, har nu släppts av Sunday times.

George Osborne, Storbritanniens finansminister, har därför gått ut och lovat att de närmaste dagarna lägga fram en tidsplan för när skottarna ska få mer makt att själva bestämma om skatter, utgifter och omfördelning av resurser för välfärden. Han har även lovat att om skottarna röstar för att stanna inom Storbritanniens ramar kommer dessa nya regler att träda ikraft omedelbart efter omröstningen den 18:de september. (Ekot)

När man ser den panik som verkar sprida sig i England inför risken av att Skottland lämnar dom kommer man osökt att tänka på situationen i Norrland. Om vi var i samma situation som Skottland är idag är jag säker på att varenda parti i Sverige skyndsamt skulle ge oss del av Norrlands inkomster samt en Norrbotniabana.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.