Brexit – Folkets protest mot eliten

Publicerad av

Storbritanniens folk valde att lämna EU. Detta fick hela världens elit att gå i veritabelt spinn. Dom verkar helt oförstående till hur folket kunde väja att inte vara med i deras EU. Jag är dock inte ett dugg förvånad.

Många säger att det är flyktingfrågan som orsakat främligsfientlighet och det har gjort att folk blivit rasistiska och därför röstade dom för att gå ur EU. Jag tror vi måste gå djupare än så. Varför har folk blivit mer främligsfientliga?

Först måste vi förstå vad EU egenligen är. Hela EU-bygget är ursprungligen ett elitistiskt projekt med framför allt ekonomiska mål. Många försöker tuta i folket att det är ett fredprojekt men EU är resultatet av Kol- och stål unionen. Målet med EU är inte primärt att bygga ett demokratiskt samhälle. Bara en sådan sak som att EUs president inte väljs av folket. Vet ni ens vad EUs president heter? Ni har då garanterat inte röstat på honom.

Ett annat problem med EU är att grupper ställs mot varandra i samhället. Byggnadsarbetare från Polen ställs mot byggnadsarbetare i London. Om en byggnadsarbetare från Polen får ett jobb i London så TAR han jobbet från en inhemska byggnadsarbetaren. Om en människa från Grekland flyttar till Liverpool så TAR han resurser från sjukvården i UK. Om folket i UK inte kände att dom själva drabbades negativt av att människor valde att leva tillsammans med dom så skulle dom nog inte ha röstat för att lämna EU. Men eftersom att EU inte jobbar för verklig ekonomisk jämlikhet och trygghet så har det inte funnits något verkligt intresse att bygga ett sådant EU.

Om EU skall överleva så måste dom få medborgarna med sig. Det kommer dom inte att få så länge som en liten del av befolkningen skördar rent snuskiga fördelar samtidigt som restens av befolkningen ställs mot varandra att konkurrera om dom jobb som ännu finns kvar.

EU kan t ex inte vara en organisation som kallt tittar på då nästan hela Greklands folk går under samtidigt som dom banker som lånat pengarna till Grekiska staten tjänar miljardbelopp. Det går inte att lokala mindre förtag går under eftersom att regelverken klart gynnar stora multinationella företag och därmed förvisar småföretagare till en otrygg framtid med dåliga sociala skyddsnät.

Så länge som folk känner att oro över deras ekonomiska framtid och trygghet kommer EU inte att fungera. Det kommer att komma fler folkomröstningar. Gränser kommer att dras om och fler självständighetskrav kommer att ställas. Det är inte omöjligt att Gibraltar lämnar UK och går med i Spanien, att Kataloninen lämnar Spanien, att Scottland lämnar UK, att Nederländerna, Danmark, Grekland, Tjeckien och Sverige lämnar EU.

Våra politiska ledare kan försöka skylla detta på det brittiska folket men dom måste förstå att detta är deras fel och att dom fortfarande har en chans att åtgärda det. Men då måste EUs primära mål vara lyckliga medborgare och ett jämlikt samhälle.

3 kommenrarer

 1. EU är inget att vara medlem i.

  EU är en toppstyrd diktatur av sovjetmodell där besluten fattas bakom stängda dörrar och sedan sänds ut som diktat till medlemsländerna.

  När en del medlemsländer inte vill låta sig islamiseras så hotar EU-politbyrån med ekonomiska sanktioner. Det är samma mentalitet som Sovjet visade upp mot Tjeckoslovakien månaderna innan invasionen 1968.

  Bort med EU och fram för en lösare konfederation mellan självständiga länder. Gärna ett europeiskt samarbete i viktiga frågor men ingen toppstyrd byråkratisk diktatur.

  Dessutom, efter BREXIT behöver vi ett NEXIT! Norrland ut ur EU (dit vi tvångsanslöts) och ut ur Sverige (som tvångsanslöt oss till EU).

  1. Jag tror att EU har en tuff tid framför sig och om dom inte gör någonting drastiskt så kommer nog fler länder att lämna.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.