BRICS startar en ny världbank och ändrar maktbalansen

Publicerad av

bank-20619_1280Av någon anledning är detta inte en toppnyhet när den rapporteras i media. Inte ens ekonominyheterna gör en stor grej av detta. Detta förvånar mig enormt eftersom i mina ögon är detta ett första steg mot att ta bort dollar som världsvaluta. När dollarn inte längre är en världsvaluta går USA under.

USA har brukat och missbrukat IMF under många år. Dom har använt detta organ för att skuldsätta länder som dom vill ha kontroll och makt över. Att det nu kommer en konkurrerande världsbank som skall placeras i Shanghai gör att ett land som är i behov av lån kan vända sig till en bank som inte kontrolleras av USA.

Vad kan USA göra för att förhindra detta. Tja dom har fortfarande kontroll över världsvalutan som är dollar. Låt oss gissa att USA kommer att påpeka detta några gånger i förhandlingar och vips så kommer BRICS att skaffa en ny världsvaluta. När detta sker kommer det att går rejält illa för USAs ekonomi eftersom att dom inte längre kan trycka pengar som resten av världen accepterar som betalning.

BRICS är en förkortning av Brasilien, Ryssland, Indien, China och Syd Afrika

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.