Det dör just nu fler i Gaza än det gjorde på MH17

Publicerad av

soldiers-1002_1280Jag ska omedelbart skriva att jag tycker att det är fruktansvärt att ett passagerarplan blev nedskjutet i Ukraina och att jag absolut tycker att det borde bringas klarhet i vad som egentligen hände. Jag blir dock orolig när jag ser hur media täcker denna nyhet.

Det är helt uppenbart att det just nu stora motsättningar mellan Ryssland och västvärlden. Inte bara över Krim krisen utan även Rysslands del i BRICS som bl a innefattar starten av en ny världsbank. Med detta i åtanke blir man lite fundersam över den totalt överväldigande mediatäckningen av denna nyhet. Det formligen hoppar upp ”experter” som minsann vet exakt vad som hänt trots att deras bevis ofta består av skakiga videofilmer som inte visar när, var och hur filmen egentligen filmades.

Jag har ingen aning om vad som egentligen hände och det vet nog ingen media heller ännu. Ändå får känslan av att det redan är klart enligt dom. Dessutom överskuggar denna nyhet allting annat.

Jag vill nämna att Israel just nu invaderar Gaza och att där dör det fler människor än vad det gjorde på flygplanet. Min lätt skeptiska attityd till bevis om någons skuld i flygplansbeskjutningen beror nog mest på att världens ledare totalt missbrukat media genom historien. Låt oss inte glömma att det inte alls var länge sedan som man var HELT SÄKER på att Saddam hade massförstörelsevapen och vi vet ju hur det slutade.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.