Det känns som att ett extraval rycker närmare

Publicerad av

Nu har både Annie Lööf och Jan Björklund varit ute i media och sagt att dom kan tänka sig att inte rösta ner Stefan Löven som statsminister under förutsättning att Socialdemokraterna för högerpolitik. Dom har till och med en kravlista som dom vill ha uppfylld innan dom väljer att låta honom bli statsminister.

Men om Löven går med på det så borde alla som röstat på Socialdemokraterna känna sig rejält lurade. Jag tror inte att dom röstade på S för att dom ville ha högerpolitik. Om Löven går med på detta misstänker jag att det kommer att bli massflykt till Vänsterpartiet nästa gång det blir val och därmed ökar polariseringen ännu mer.

Sen måste man ställa sig frågan vad det i så fall är för demokrati? Om man röstar på Socialdemokraterna så förväntar man sig inte att dom skall regera med en politik som Thatcher skulle uppskatta. Då kommer människor att känna sig lurade och kanske skulle Socialdemokraterna göra samma djupdykning som många andra av deras systerpartier gjort i övriga Europa.

2 kommenrarer

  1. Problemet är mer än bara Löfven. Det finns ju än så länge inget parti som har vågat se vad som verkligen behöver göras för att verkligen se till att situationen förbättras både för en mycket stor majoritet av befolkningen och samtidigt medger de förändringar som är nödvändiga för att förhindra den snabbt växande klimatproblematiken.

    Det borde ju vara en naturlig politik för Miljöpartiet men ledningen har inte vågat sig på att ifrågasätta vad som lärs ut vid undervisningen om ekonomi vid universitet och högskolor.

    Och det är ju väsentligen samma problem i alla länder. Människor börjar slåss när de inte längre kan försörja sig på ett vettigt sätt. Det är därför som vi har de stora flyktingströmmarna.

  2. Detta rent löjliga politiska kaos är väl ännu en anledning att vi i Norrland måste bryta oss ut från Riket Kaputt och bilda en egen republik.
    En självständig förbundsrepublik där de korrupta Stockholmspartierna bytts ut mot nya partier med Norrlands och det norrländska folkets bästa som riktmärke, inte den egna plånboken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.