Det skulle vara skönt om alla Socialdemokrater gav tydligt stöd för Margot Wallström

Publicerad av

I dagens samhälle verkar adrenalinstinna hannar, med någon som är svårt att förklara med annat än krigsromantiska drömmar, ha makten i Sverige. Detta kanske man kan förstå i partier som Moderaterna eller Liberalerna. Men att Socialdemokraterna skulle uppmuntra krigshets och skrämselpropaganda känns faktiskt både främmande och skrämmande.

Sverige verkar idag helt ha ställt sig på USAs och NATOs sida och många socialdemokrater känner att dom till och med måste böja sig för hot från USA när det t ex gäller FNs omröstning om kärnvapen. Allt för att inte stöta sig med USA och NATO. Det är inte svårt att misstänka att Sveriges hårda hållning gentemot Ryssland också är en del i denna vilja att göra USA och NATO till viljes.

Det verkar onekligen som att den största NATO-förespråkaren är Hultqvist och att Margot Wallström hans motpart. Hon verkar vilja söka fredliga vägar genom samförstånd och diplomati istället för att bara köpa större missiler samtidigt som vårt beroendeställning till Trumphs USA och spänningarna gentemot Ryssland ökar. Jag undrar faktiskt hur Palme skulle ha sett på dagens försvarspolitiska utveckling inom Socialdemokraterna

Jag vet att Socialdemokraterna är full av fredsälskande människor som ser vår neutralitet och diplomati som en garant för ett säkert Sverige. Det skulle kännas skönt om dessa nu sluter upp bakom Margot och ger henne det stöd som hon behöver om det blir så att detta blir en politiskt strid mellan Hultqvist och Wallström.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.