Är tillväxt alltid positivt?

Publicerad av

newspaper-418918_1280Dom flesta ord har en positiv eller negativ laddning. Om man säger att någon är slö så är det negativt. Om man säger att någon är pigg så är det positivt. Det är dock lite humor att detta negativa ord också kan bli positiva. T ex tycker många att det är positivt att man själv kan ligga och slöa 🙂

När man läser media så bombarderas vi av ord som vi förväntas lägga en positiv eller negativ prägel på. Dessa ord används för att påverka oss. Men vad händer när inlärda känslor för ett ord förändras?

Låt mig ta ett exempel:

Tillväxt: Efter år av hjärntvätt har världens ledare lärt oss att detta ord är positivt och ingen av oss ifrågasätter det. Vi associerar ofta tillväxt med ekonomi. I ekonomin är ofta denna tillväxt bara inflation. Egentligen inte särskilt positivt. I övrigt betyder tillväxt endast att någonting blir större och större. Att ha bra tillväxt på en cancersvulst känns ju inte särskilt positivt. När ni läser media måste vi alla försöka tänka lite extra och lite längre på vem som står bakom budskapet och vad dom vill uppnå med det. På så vis kanske vi som medborgare kan ta bättre beslut i framtiden.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.