Nästa grupp att förlora jobbet är banktjänstemännen

Publicerad av

Nu när automatiseringen börjar komma till bankpersonalen kommer kanske även tjänstemännen i dom höger inkomstgrupperna börjar ifrågasätta vårt ekonomiska system.

Efter det att nu internetbanken slagit igenom, vilket ledde till att massor av bankpersonal förlorade jobbet, är det nu dags för rådgivarna. Den sista bastionen, där kostymprydda (ofta män) suttit och förklarat hur vi skall placera våra pengar, och sedan ett år senare förklarat varför just din satsning gick fel.

Nu håller nämligen flera banker i Sverige på att införa flexikontor och i USA inför dom robotar som skall sköta rådgivningen. Vi får hoppas att dom även har ett inbyggt sympatiskt program som förklarar varför det gick fel ett år senare. Tror ni det tar lång tid innan dessa robotrådgivare finns i Sverige?

Frågan jag ställer mig är: Vad skall dessa människor jobba med efter det?

Kanske även dom äntligen börjar inse att vårt ekonomiska system inte klarar av den otroligt snabba effektivisering vi idag ser i samhället. Eftersom att dom flesta av dessa människor är ekonomer skulle det vara jätteroligt om dom satte sina kreativa hjärnor i turboläge och hjälpte oss medborgare att rita upp ett bra, stabilt och jämlikt ekonomiskt system som fungerade oavsett konjunkturernas svängningar. Dom får gärna hjälpa till med det som ligger på tankeverket.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.