En sätt att få stopp på kriget i Syrien

Publicerad av

Internationella konflikter verkar ha ett mönster. Det börjar med oro i något land som oftast slås ner med våld. Direkt försöker någon av stormakterna att införa handelsembargo mot regimen. Handelsembargon är faktiskt både kännbart och vanligt. Men när det gäller våld och krig så blir oftast effekten av dessa embargon att civilbefolkningen drabbas. Embargot mot Iran för ett antal år sedan skapade stor brist på mediciner vilket ledde till många oskyldiga människors död.

Så varför inte införa en regel i FN. Att så fort det blir krig någonstans så blir det totalt handelsembargo mot alla länder som levererar vapen och ammunition till regionen där det är krig. Utan vapen och ammunition så blir det väldigt svårt att döda sin motpart.

Om vi t ex tog bort leveranserna av vapen och ammunition från konflikten i Syrien skulle nog kriget vara över ganska fort. Det blir ett enormt hyckleri när nationer gnäller på dom krigförande parterna samtidigt som man säljer vapen till dom.

Men eftersom att Sverige är en av världens största vapenexportörer så måste vi alla bestämma oss om andra människors död eller arbetstillfällen är viktigast?

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.