Google lämnar ut information till amerikanska staten på begäran

Publicerad av

Google har lämnat ut information om wikileaks-anställda till amerikanska åklagare. Försvaret för att dom gör detta är att dom följer lagen. Detta är ytterligare bevis att vi i Sverige inte kan förlita oss på utländska datatjänster. Detta gäller inte bara Google utan även Facebook, Dropbox, Instagram, Microsoft, Apple med flera.

Idag finns redan andra tjänster som kan ersätta det mesta. Att svenska staten, svenska företag och svenska kommuner fortsätter att använda dessa tjänster är faktiskt ganska hemskt med tanke på att nästa alla går att ersätta.

Till och med en vanlig sökning går idag att ersätta med t ex Duckduckgo.com som faktiskt idag är en riktigt bra söktjänst. Jag personligen har numera inte ett dugg förtroende för amerikanska bolag eftersom att dom begår lagbrott om dom inte lämnar ut den information som CIA, FBI eller NSA begär.

Det är en ganska hemskt tanke om det är så att amerikanska staten vet mer om Sveriges politiska framtid än vad vår folkvalda vet eftersom att dom avlyssnar politiker redan när dom skriver motionerna och söker stöd för det.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.