Har facket och Socialdemokratin blivit Wallenbergs lakejer?

Publicerad av

Socialdemokratin rasar i opinionen. Kanske är orsaken till det att dom inte längre agerar som ett arbetarparti? När Socialdemokratin stiftar lagar för att inskränka strejkrätten, driver migrationsfrågan i Sds utstakade riktning och ger direktiv till försäkringskassan som ligger helt i linje med Moderaternas politik så verkar dom helt glömt att ordet ”solidaritet” skall vara ett ledord i deras parti.

Redan 2013 agerade vår nuvarande statsminister, Stefan Löfvén, som försäljningsagent åt Saab. Detta blir helt uppenbart efter att man hittat brev skrivna till Brasiliens ex-presidenten Lula da Silva vid en husrannsakan mot SAABs förre agent i Brasilien. Att sedan Marcus Wallenberg, som representerar SAAB, ställer sig i TV och försöker få detta att låta som någonting helt normalt gör bara saken värre i mina ögon.

I brevet framställer Stefan Löfvén det som att han representerar facket. Detta i och med att han inleder brevet med:

Käre kamrat, representerande arbetarna inom den svenska flygindustrin vänder jag mig till eminente kamraten Lula, den största ledaren för arbetarklassen i Brasilien”.

LO och Socialdemokratin har starka band och Stefan Löfvéns tidigare jobb som förbundsordförande i IF Metall visar hur starka dessa band är.

fvén skickar brevet representerar han inte bara facket utan även Socialdemokratin och Sverige. Stefan Löfvén är nämligen, då brevet skrevs, redan vald till partiordförande i Socialdemokraterna. Det skedde den 27:de Januari 2012 och brevet skrevs 2013. Att en Brasiliansk politiker inte då skulle veta att fvén därmed är statsministerkandidat är föga troligt.

Detta får mig verkligen att fundera över maktstrukturen i Sverige. Om vad facken och Socialdemokratin har utvecklats till? När blev det fackens uppgift att vara försäljningsagent för vapenindustrin? Facket, socialdemokratin och staten skall väl representera folket? Inte Investor och Wallenberg.

När banden mellan facket, socialdemokratin, Investor och vapenindustrin är så här starka så börjar man snabbt misstänka att skrämselpropagandan och vapenskramlet som Socialdemokraterna saluför endast har till syfte att öka försäljningen för Investorkontrollerade bolag och vapenindustrin. Det är inte bra.

Att facket, arbetsgivarorganisationerna och staten gör gemensam sak i att inskränka strejkrätten visar även det hur facken och Socialdemokratin börjar ha en grumlig syn på vem dom skall representera.

När Socialdemokraterna funderar över varför väljarna flyr dras parti så skall dom kanske ta en rejäl titt på sig själva. Socialdemokratin och fackförbunden bildades inte för att vara lakejer åt Wallenberg. När Socialdemokratin hårdnackat argumenterat för arbetslinjen så har det gett dom möjligheten att även argumentera för att hjälpa svenskt näringsliv. Dom menar att det som är bra för näringslivet är bra för arbetarna. Nu tror jag att arbetarna (väljarna) har börjat se igenom denna argumentation och väljer då att lägga sin röst på någon annan. Tyvärr verkar denna ”någon annan” bli SD eftersom att många väljare nog ser det som det största fingret som dom kan ge till en politisk elit som inte längre representerar folkets intressen.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.