Har ni något som helst förtroende kvar för Carl Bildt?

Publicerad av

CalleJag har nog aldrig varit särskilt förtjust i Carl Bildt. Förmodligen har det att göra med hans arrogans. Jag har en stark förespråkare av respektfullt bemötande. D v s att man skall möta sin omvärld med respekt även om dom är korkskallar. Detta eftersom att man ibland, otroligt nog, har fel och det visar sig att det är en själv som är korkskallen. Carl Bildt ser nog inte på världen på det sättet.

Trots sina politiska olikheter har Carl Bildt och Jan Guillou en stor likhet. Dom är precis lika pompöst arroganta bägge två.

Än en gång är Carl Bildt inblandad i någonting som gör att man seriöst misstänker korruption. Denna gång gäller det hans inblandning i reklambyrån Kreab. Kreab gjorde jobb åt Georgiens dåvarande president Saakasjvili. Det verkar som att företaget Kreab har hjälpt presidenten med propaganda gentemot väst. I dom sysslorna ingick tydligen att sopa anklagelser om valfusk under mattan.

Det är inte första gången som Carl Bildt är i blåsväder. Först var han involverad i Gazprom och sedan får vi inte glömma hans tid i styrelsen för Lundin Oil som gjorde att man skämdes att vara svensk. Lundin oils affärer började komma i ljuset när Kerstin Lundell utkommer med boken ”Affärer i blod och olja”. Det visade sig att Lundins affärer i Sudan och Etiopien destabiliserade området och byggde i stor utsträckning på högst omoraliska och förmodligen brottsliga metoder.

Det slutade med att Magnus Elving öppnade en förundersökning mot Lundin oil gällande ”Brott mot den humanitära internationella rätten i Sudan under åren 1997-2003”. Kort sagt vår egen utrikes minister är involverad i en förundersökning som gäller brott mot den humanitära internationella rätten. Det är bajans inte kattskit.Nu kanske ni tycker att det är bra att en förundersökning öppnades för då kommer man att utreda hela saken. Problemet är att förundersökning tar så lång tid att folk hinner glömma hela affären. Alla inblandade kan då under tiden säga att dom inte vill uttala sig för att det pågår en förundersökning. Ett enkelt och bra sätt för människor med mycket makt att begrava en skandal.

En sak som dock är fascinerande är att han verkar komma undan med vad som helst. Hittills har hans vanliga försvar varit: Jag var ordförande i styrelsen. Företagets långsiktiga utveckling. Styrelsens ansvar och liknade floskler. Som jag ser det ingår det i en styrelses arbete att ta ansvar för saker som är omoraliskt eller  brottsligt.

Varför sitter Carl Bildt kvar som utrikesminister? Vad är det för fel på vårt svenska system då vår utrikesminister är inblandad i saker  som vi som medborgare generellt aldrig skulle acceptera? Varför har vi inte krävt hans avgång?

En kommentar

  1. Jag har inget förtroende alls för någon moderat. De är alla korttänkta, egoistiska cyniker.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.