Har SVT påbörjat en kampanj för att stämpla Greta som vänsteraktivist?

Publicerad av

Greta har varit väldigt tydlig med att klimatfrågan är viktigare än partipolitik. Ändå verkar Erika Bjerström vilja göra ett vänsterspöke av Greta när hon skriver: “Greta Thunbergs budskap blir alltmer vänsterpopulistiskt”. Efter det publicerade även SVT en intervju med André Spicer med rubriken “Klimatrörelsen är alldeles för vänsterpolitisk”.

Greta har förvisso sagt att det borde finnas en rättvisa i jobbet med att rädda klimatet. Att de länder som blivit rika på att förstöra klimatet måste gå före och hjälpa de länder som inte har kommit lika långt. Men är “högern” emot rättvisa? Tycker inte ”högern” att att de som drabbas av torka i fattiga länder skall betala mindre än vad t ex Sverige skall göra? En annan fundering är hur “högern” skall hitta marknadslösningar på ett problem, som till stor del, uppstått på grund av en otyglad marknad. Det enda jag hört från ”högern” när det gäller klimatpolitik är ett evinnerligt tjat om kärnkraft vilket inte löser några problem utan bara skapar andra.

Det är ytterst olyckligt om SVT vill knuffa Greta i en politisk hörna mot hennes vilja. Dessutom göder detta polariseringen och ger luft under vingarna för människor som helt vill avfärda Gretas budskap genom att kalla henne vänsterextremist.

PS. Om ni undrar varför jag satt “” runt ordet höger så beror det på att det idag är svårt att veta vilka partier som är höger och vänster med tanke på deras agerande.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.