Har vapenindustrin mutat eller hotat denna gång?

Publicerad av

flight-86463_1280SVT rapporterar att Alliansen och Socialdemokraterna har gjort upp om köp av 60 nya JAS plan. Detta 16 dagar före valet. Att detta sker borde inte förvåna.

Efter att ha läst om affären med vapenfabriken i Saudiarabien så verkar det onekligen som att dom två största partierna helt springer i vapenindustrins ledband som små valpar. Ledda i ett strikt koppel av Wallenberg. Jag kan garantera att det kommer att vara TOK-dyrt att backa ur detta avtal så att en eventuell ny regering inte har råd att göra det om 20 dagar.

Att detta sker just nu kan endast bero på att opinionsmätningarna visar att V och MP kommer att få mer makt efter valet. Detta är partier som vapenindustrin ännu inte lyckats korrumpera fullt ut vilket skulle kunna leda till en massa debatter om inköpet. Jag tror knappast att SAAB vill att allmänheten ska få höra allt för mycket om hur vapenhandel går till.

Man blir lite trött när man först får höra om allt som vi inte har råd med eftersom att det inte ryms i budgeten. Men det verkar alltid finnas pengar att sänka skatter och köpa krigsmaterial.

Avslutningsvis vill jag säga att jag inte vet om det är rätt eller fel att köpa in nya flygplan. Jag är för dåligt insatt för att göra den bedömningen. Dock är det HELT fel att ta detta beslut 16 dagar före ett val och det känns som ett bedrägeri. Jag kan garantera att ett antal politiker kommer att få arbeta åt företag inom Wallenbergkoncernen inom några år.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.