Har våra politiker sålt vår självständighet till USA?

Publicerad av

Jag vill vara mycket bestämd och tydlig på den punkten att inget får ske som i någon mening rubbar våra försvars- och säkerhetspolitiska samarbeten”

Smaka på dom orden, som kommer från vår försvarsminister Peter Hultqvist. Uttalandet gjorde han efter att det kommit ut att USAs försvarsminister James Mattis skickat ett brev där han varnar Sverige för att skriva under en FN-resolution som förbjuder kärnvapen globalt.

För det första anser jag att det är SJÄLVKLART att vi skall skriva under en resolution som förbjuder kärnvapen globalt. Världen behöver inte kärnvapen. Det är så självklart att varje svensk borde kunna ställa sig upp och klappa i händerna varje gång denna resolution nämns. Men istället har vår försvarsminister nu gått ut och sagt att det är omöjligt eftersom att USA har sagt ifrån om hur vi skall rösta.

Moderaternas försvarspolitiske talesperson Hans Wallmark har gått ut och sagt att regeringen verkligen måste lyssna på NATO och Anni Lööf har gått ut och sagt att “Centerpartiet kan aldrig acceptera ett avtal som går stick i stäv med Sveriges säkerhetspolitiska intressen”.

Vad är då våra “säkerhetspolitiska intressen”? Att sälja vapen till kreti och pleti? Eller att vara en del i den krigshets som USA bedriver runt om i världen? Eller har vi som nation blivit så rädda att vi till och med säljer ut vår självständighet för illusionen av säkerhet. Om så är fallet måste vi betänka dom ord som Benjamin Franklin, en av USAs grundare, en gång sa:

They who can give up essential liberty to obtain a little temporary safety deserve neither liberty nor safety

En sak verkar då säker. Att när USA skickar brev om hur vår politik skall utformas så skall vi lyda. Det gör Sverige till en lydstat som går i USAs ledband.

Är detta Sveriges framtid? Att Trumphs administration skickar brev om hur svensk politik skall utformas och våra egna politiker lyder?

Varför protesterar inte Socialdemokraternas medlemmar och kräver Hultqvists avgång? Inte ens dom kan väl tycka att detta är OK? Med det som nu har hänt skulle man kunna tro att åtminstone Miljöpartiets ledare skulle gå ut och kraftfullt fördöma USA, och framför allt Hultqvist, men därifrån hörs ingenting. Man kanske inte skall förvånas över det eftersom, att det är HELT uppenbart, att Miljöpartiet idag har sålt sin själ bara för äran att få sitta i dom fina rummen och göra som Socialdemokraterna säger.

Jag tycker verkligen att det är dags att svenska folket röstar bort den politiska elit som tycker det är OK att låta andra stater, och vapenindustrin, styra svensk politik.

2 kommenrarer

  1. Instämmer helt, Sverige bör absolut skriva under och dessutom säga upp värdlandsavtalet. Det är en skandal att Peter Hultqvist uttalar sig som han gör. Men uppenbarligen försämras omdömet med åren hos vissa personer, han var ju en gång i tiden vapenvägrare.

  2. Röstar inte Sverige för antikärnvapenresolutionen i FN så har vi kapitulerat för det militärindustriella komplexet i USA. Vi är då inte längre en självständig nation utan en lydstat och marionett stat under USA-imperialismen och ”the Deep State” i USA.
    .

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.