Idag borde alla läsa “Fienden inom oss”

Publicerad av

Idag har Moder Mothanna Magid släppts fri men Sverige verkar inte kunna gå tillbaka till det som var för en vecka sedan. Media har under dom senast dagarna skrikit varg tills dom blev hesa. Politikerna har försökt överträffa varandra i kraftfulla uttalande om hur vi skall skärpa lagar och införa mer övervakning. Ingen har talat om att värna den personliga integriteten eller att värna om det öppna samhället.

På sociala medier har medborgarna uttryckt sin rädsla genom att kräva hårdare asylregler, mer poliser, mer avlyssning och annat som totalt dödar det öppna Sverige som jag växt upp i.

När det gäller Säpos hantering finns det några frågor som jag bara vill ha svar på.

  1. Varför ens ha en hotskala när det faktiskt inte ändrar någonting praktiskt. Bara för att man höjer den så blir det inga fler poliser eller större befogenheter. Kanske vi borde kalla det uppskrämningsbarometern istället?
  2. Varför släppte man ut en så dålig bild när bättre fanns på Facebook?
  3. Varför detta otroliga pådrag när han bara var skäligen misstänkt och när han fanns i migrationsverkets register?

Jag har tidigare uttryckt min oro för att allt detta har att göra med att man vill ha opinion för att införa nya strängare terrorlagar. Det kan låta bra att ha strängare terrorlagar men det kommer att vara på bekostnad av den personliga integriteten och vår personliga frihet. Tidigare har vi inte varit villiga att betala det priset men efter detta kommer kanske staten att driva igenom dom innan Jul.

Utöver det finns det en stor risk att dessa lagar kommer att skapa fler terrorister pga av att fler oskyldiga kommer att arresteras under premissen “better safe than sorry” vilket leder till att ISIS budskap, att muslimer är mindre värda än Européer, faktiskt blir sant.

Medierna och SÄPO borde nu allvarligt gå ut och be Moder Mothanna Magid om ursäkt. På det sätt han har blivit uthängd och jagad, trots att han bara varit skäligen misstänkt, saknar motstycke. Jag tycker han skall ha ett FETT skadestånd och det skall betalas ut av SÄPO men framför allt av alla medier som faktiskt tjänat massor med pengar på denna häxjakt.

Med tanke på det som nu hänt borde alla läsa Jan Guillous “Fienden inom oss”. Han belyser just problemet att vår rädsla kan skapa fler terrorister. Är det inte bättre att vi välkomnar flyktingarna och behandlar dom väl så att vi verkligen visar att ISIS har fel om oss. På så vis kan vi tillsammans med flyktingarna kanske få slut på terrorhandlingar.

2 kommenrarer

    1. Jag tror knappast att han ser sig som anhängare av den islamska terrorismen. Däremot belyser boken ganska väl vad som kan hända och helt uppenbart hände när samhället ser ut som det gör idag

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.