Jabar vinner provvalet till riksdagen

Publicerad av

Efter att en ganska högljudd skara miljöpartister, framför allt från Umeå, klagat hos partistyrelsen så tog riks över både Umeå lokalavdelning och MP Västerbotten. Anklagelser om maktmissbruk, och att valen inte gick rätt till, haglade. Målet för alla klagomål var framför allt Jabar Amin.

Så under en tid har nu både MP Umeå och MP Västerbotten varit satta under tvångsförvaltning. Enligt partistyrelsen för att få slut på dom konflikter som funnits i partiet. Nu har det hållits provval till både riksdag och landsting. Ledande Miljöpartister har kampanjat hårt för Elin Söderberg och MP har till och med bekostat annonser i lokaltidningar för att stärka hennes möjligheter. På vilken plats hamnade hon??? Plats 11. På vilken plats hamnade Jabar?? Plats nr 1.

När man läser detta provval så går det även väldigt bra för Mia Winroth som var ordförande i regionen innan partistyrelsen avsatte henne.

Så nu när ett provval är hållet och det verkar uppenbart att medlemmarna i Västerbotten var ganska nöjda med hur det såg ut i regionen så kanske det är läge för partistyrelsen att åka hem och ägna sig åt andra viktigare saker. T ex kunde dom utreda vad som egentligen hände på kansliet när Stålhammar blev utrikespolitisk talesperson.

Sen tycker jag även att partistyrelsen skall ta sig en funderare på om det är så att medlemmarna kanske tycker att det är viktigt att ha en politiker i riksdagen som faktiskt ifrågasätter den politiska svängning som MP gjort under denna mandatperiod.

3 kommenrarer

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.