Jag är så FRUKTANSVÄRT less alla telefonsäljare

Publicerad av

Idag ringde ytterligare en ytterst påstridig telefonförsäljare. Hon hade “en glad nyhet att förmedla”. Jag stoppade henne direkt och frågade om hon var telefonförsäljare, vilket hon nekade till. Hon ville bara berätta den glada nyheten. Jag sa direkt nej. “Jag köper ingenting av någon telefonförsäljare”. Men hon fortsatte med att hon inte sålde någonting. Sen sa hon ett par ord, som jag inte minns exakt, och sen hörde jag miljonlotteriet.

Jag uttryckte då tydligt att hon slösade min tid och sin egen. Jag kommer inte att handla av någon telefonförsäljare. Men ändå lyckades hon stjäla fem minuter av mitt liv innan hon var klar. Det ringer flera liknande säljare varje vecka vilket håller på att få mig att bli på dåligt humör. Och jag är inte den lättaste att reta upp. Jag är rädd att någon gång kommer man att förlora humöret och verbalt be dom ta en resa till en betydligt varmare underjordisk semesterort.

Vän av ordning kommer nu att säga att man skall ha nix telefon. Men det funkar inte heller så bra. Dels eftersom att då ringer säljare och har “marknadsundersökningar” eller så “säljer dom ingenting” och dessutom har jag enskild firma och då verkar det vara helt laglöst land när det gäller att ringa och störa.

Borde man inte kunna anmäla dessa företag för ofredande? Varför skall det ens finnas en lista som vanligt folk måste skriva upp sig på för att kanske slippa störande moment av denna, minst sagt, irriterande bransch? Borde det inte vara tvärt om. Att man skrev upp sig på en lista om man ville bli störd av dessa irriterande bolag? Har det gått så långt i samhället att vi måste tillåta detta bara för att hålla uppe konsumtionen?

Betänk även att om ni handlar på nätet eller är med i en tävling så kan det finnas “villkor” som i finstilt text ger företaget rätt att kontakta er via telefon. Nä fy bubblan. Förbjud hela branschen.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.