Jag ser det som logiskt att vi behöver ett nytt ekonomiskt system

Publicerad av

Jag har många gånger försökt framföra att vi måste ha ett nytt samhällssystem. Jag har ofta blivit kallad ”radikal” och ”orealistisk”. Jag skulle dock vilja säga att jag baserar min argumentation på logik.

Problemet är att vi har global uppvärmning som kommer att göra flera platser på jorden, mer eller mindre, obeboeliga. Det kommer att skapa flyktingströmmar som vida överglänser dom vi har idag. Det kan i sin tur leda till krig och mycket elände. Därför är det så viktigt att vi gör någonting åt detta.

Den största delen av våra utsläpp går att härleda till konsumtion på ett eller annat sätt. Därför måste vi få ner konsumtionen. Vi vill inte leva i grottor men vi måste ändå få ner konsumtionen. Därför måste vi börja producera det vi behöver för att fylla våra behov. Vi kan heller inte skapa nya behov genom reklam. Vi måste hålla nere behoven. Produkterna vi behöver måste dessutom ha en mycket längre livslängd för att hålla nere just konsumtionen.

Vårt ekonomiska system klarar inte av ovanstående. Därför måste vi ha ett nytt ekonomiskt system. Jag ser denna argumentation som ytterst logisk och tycker snarare att argumentation, som går ut på att vi skall fortsätta i nuvarande hjulspår, är radikal och orealistisk eftersom att det leder till svält, flykt, krig och elände.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.